Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов СНИМКА: Велислав Николов
Христо Иванов СНИМКА: Велислав Николов

Обстоятелствата най-накрая показаха, включително и на ГЕРБ, че необходимостта от реформа на конституцията и на правосъдието чрез конституционна реформа не може да бъде повече заобикаляна, скриване, замитана под килима. И на този фон това се превръща в крайъгълен камък на усилията за формиране на дневния ред на едно бъдещо управление и разбиране каква трябва да е конструкцията от политическите сили. Ясно е, че носител но тази идея сме ние от ПП-ДБ и е логично да се говори за втория мандат.

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента. На въпрос, че Борисов е прегърнал тази идея и дали това може да смени посоката съм първия мандат, той отговори категорично: Не.

Фундаментална цел на ПП-ДБ е да решим проблема не чрез махане на един или някокви войни между бивши приятели, а чрез системна промяна на правосъдието в България, обясни Иванов. Според него е логично това да стане основа на втория мандат и да са гаранти, че съдебната реформа ще бъде доведена до истински съдържателен резултат.

Надяваме се всички да се включат в такива разговори, но такава реформа логично може да бъде реализирана само с втория мандат, повтори Иванов.