Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев и Борислав Сарафов на съвещание заедно
Иван Гешев и Борислав Сарафов на съвещание заедно

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев днес. Той вече е внесен, предстои да бъде разпределен на случаен принцип на прокурор, съобщи за "24 часа" говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Сигналът е в 3 направления. Едното е за престъпления срещу правосъдието. Второто е, че Гешев обитава почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за незаконен запис на член на Висшия съдебен съвет.

Магистрати коментират, че всички в прокуратурата са очакване на кого ще се падне сигналът.

В същото време днес в деловодството на Висшия съдебен съвет има депозирано предложение и от Иван Гешев за образуване на дисциплинарно производство за налагане на наказание на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

Иван Гешев
Иван Гешев

Пропомняме, че днес се очакваше главният прокурор Иван Гешев официално да поиска отстраняването на заместника си и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Сагата се изостри, след като шестима прокурори поискаха предсрочното освобождаване на обвинител номер едно. Иван Гешев демонстративно скъса своята оставка и отвърна на удара като намеси имена на водещи партии и политици. Чуха се обвинения за натиск и опити за потулване на съдебни дела. Бяха назовани имената на Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Лидерът на ГЕРБ отрече всички обвинения, а Сарафов заяви, че се страхува за живота си, предава Нова.

Днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. Той вече е входиран, предстои да бъде разпределен на случаен принцип на прокурор.

Сигналът е в 3 направления. Едното е за престъпления срещу правосъдието. Второто е, че Гешев обитава почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за незаконен запис на член на висшия съдебен съвет.