Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Райчев Кадър: bTV
Андрей Райчев Кадър: bTV

Искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев е най-важната разменна монета, която ГЕРБ и ДПС предлагат. Това каза в „120 минути“ по bTV социологът Андрей Райчев.

„Смяташе се, че г-н Гешев беше под техен патронаж. Половината от битката беше срещу Гешев, а другата половина – срещу Борисов. И те, когато решиха да преговарят за създаването на редовно правителство, даже предложиха да преговаря и за смяната на Иван Гешев“, заяви той.

Социологът е категоричен, че хвърлянето на най-силния коз на масата без никакви условия за преговори е парадоксално, защото от ГЕРБ не са казали, че ще „падне главата на Гешев“, ако получат подкрепа от ПП-ДБ. Андрей Райчев припомни, че ГЕРБ и в частност Бойко Борисов имат за цел да излязат от изолацията. „Това вече се случи. Той изхвърли последния чувал – Иван Гешев, от самолета, за да може да продължи да лети“, обяви той.

Андрей Райчев коментира още, че идеалният център в българската политика е ДПС. „Те никога не са показвали леви или десни предпочитания в съюзяването. По икономическата политика те са дялна партия, но не се интересуват дали ще се съюзят с лява или дясна политическа сила“, каза още той.

Той е подчерта също така, че ГЕРБ „пробяга всички писти“ и вече е с две широко отворени врати, както и много силна кандидатура за премиел в лицето на Мария Габриел.