Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Родители на деца от класа на Кристиян се събраха със сълзи на очите до сградата на училището в Пловдив.
Родители на деца от класа на Кристиян се събраха със сълзи на очите до сградата на училището в Пловдив.
  • Тепърва ще се изяснява защо 13-годишното момче е посегнало на живота си
  • Учители, родители и съученици са сринати заради случилото се
  • Директорката отрича момчето да е имало слаба оценка по математика, но не знае какво може да е довело до трагедията

Всички съжаляваме, но вече е късно.

Думите са на майка, чието дете е съученик на 13-годишния Кристиян, отнел сам живота си, докато класът му е в час по география. Жената плаче, плачат и децата, и учителите в двора на ОУ “Душо Хаджидеков” в Пловдив.

Най-големият ужас обаче е за майката на Кристиян, която на 9 май около 15,30 ч открила безжизненото му тяло в дома им, на метри от училището. В този момент класът на шестокласника е в час по география. Той помолил да отскочи до вкъщи, защото си е забравил учебника. Излиза и повече не се връща.

Какво е разстроило детето, за да сложи край на живота си, ще разследват полицията и прокуратурата в Пловдив.

Никой от възрастните не смее да спекулира с причините за фаталното решение на Кристиян.

“Всяко дете реагира различно”, заяви директорката Грозденка Николова. Тя също скърби и не знае какво може да го е разстроило толкова силно.

По коридорите на училището се чуваха различни версии. Най-разпространената бе, че е получил слаба оценка.

“Всички от класа му разказват, че  са му писали  двойка по математика и много се разстроил”, споделиха Емил Ярев и Борислав Добрев от 6 А.

Следващият час на тийнейджъра бил география и той помолил учителката да се прибере за учебника. “Тя го пуснала, понеже живее ей тук, до училището. След това обаче не се върнал”, обясни Костадин Кънчев. Именно преподавателката по география се обадила на майката на Кристиян, след като той не се върнал в час.

“Жената много се разстрои. Тя му е класна и приема нещата присърце. Дори припадна, наложи се мъжът ѝ да я прибира”, коментира охранителят на училището.

Съученикът му Костадин Кънчев предполага, че е възможно майката на Кристиян  да му се кара за слаби оценки. 

“Това не е вярно,

не е имал никакви проблеми с майка си,

тя е много добричка”, опонираха обаче Стела Недялкова и Симона Дуковска. Двете момичета били приятелки на Кристиян. Разказват, че бил добро момче, усмихнат и забавен отличник, имал по-голяма сестра. Те също чули, че се разстроил заради двойка, и недоумяват как може да я е  получил  при неговия добър успех. Директорката обаче е категорична, че Кристиян не е  имал  слаба оценка. 

След съвет с учителите Грозденка Николова се срещна с три служителки на Агенцията за закрила на детето, които разговаряха с шестокласниците. По думите на училищната психоложка те ще помогнат на децата да се справят по-лесно с трагедията. Ако са заедно, по-лесно ще преживеят смъртта на съученика си, вярва и директорката.

В ОУ “Душо Хаджидеков” обстановката беше траурна  в сряда. Отменени са всички чествания и тържества до края на годината.

От прокуратурата са категорични, че

по тялото на момчето няма следи от  насилие

“Тепърва се изясняват причините, извършват се множество действия по разследването, назначена е и съдебномедицинска експертиза, която да установи  причината за смъртта”, заяви районният прокурор Петър Петров. Образувано е досъдебно производство за подпомагане и склоняване към самоубийство.

“Няма да изнасяме повече информация, трагедията наистина е огромна”, коментира заместникът на Петров - Атанас Илиев. 

Директорката на училището Грозденка Николова е категорична, че Кристиян не е получил двойка.
Директорката на училището Грозденка Николова е категорична, че Кристиян не е получил двойка.