Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Говорителят на Кремъл Дмитрий със сина си Николай и дъщеря си Мика.
Говорителят на Кремъл Дмитрий със сина си Николай и дъщеря си Мика.

“Няма да се явя на служба утре, аз съм г-н Песков и не е редно да бъда там”, казва Николай на предполагаем военен през 2022 г.

Николай Песков лежи за грабеж и побой на момче, имал проблеми с алкохола и гнева, свидетелствал срещу майка си и пребил баба си

Иля Медведев водел състудентите си у дома, където имал слуга и киносалон

Единствено синът на руския вътрешен министър обяви готовността си да защити държавата си и да отиде на фронта

Синът на говорителя на Кремъл, за когото се твърди, че близо 6 месеца е бил на фронта, всъщност е бил проблемен младеж. В тийнейджърските му години срещу Николай Песков се водят няколко разследвания в Англия. След като се връща в Русия обаче, следва огромна трансформация в живота му. Сдобива се с автопарк от луксозни коли и поне два апартамента в Москва. Така се превръща в едно от типичните деца на руския елит, които са облагодетелствани от влиянието на родителите си.

Николай Песков сподели публично, че се е бил на фронта срещу Украйна в продължение на 6 месеца.
Николай Песков сподели публично, че се е бил на фронта срещу Украйна в продължение на 6 месеца.

За него казват, че е единственият от децата на големите в Кремъл, който се е сражавал във войната срещу Украйна, въпреки че има съмнения за истинността на тези твърдения. Факт е, че

синовете на руския елит са тактично подминати от мобилизацията на Владимир Путин.

Николай е роден през 1990 г. от първата съпруга на Дмитрий Песков - Анастасия Будьонная. Двамата се развеждат 4 години по-късно и Николай се мести с майка си във Великобритания. Там приема фамилията Чоулс на втория си баща. През 2010 г. в съда на Хънтингдън се води процес срещу него и други двама млади мъже. Те са обвинени в грабеж на мобилен телефон и причиняване на телесна повреда на 18-годишен младеж пред “Макдоналдс” в кв. “Милтън Кейнс”.

Чоулс потвърждава пред съда, че е ударил жертвата с юмрук в лицето. Той се признава за виновен и казва, че е шокиран от собственото си поведение. По време на делото адвокатът му обяснява, че Николай бил отчужден от семейството си и бил изгонен от дома си на 16-годишна възраст.

Съдията описва нападението като “безсмислено насилие на обществено място през нощта, в уличките на Милтън Кийнс. Синът на говорителя на Кремъл получава 15-месечна присъда. Лежи в британска институция за млади престъпници и премина курсове за проблеми с алкохола и управление на гнева.

По-късно руският опозиционер Алексей Навални разкрива чрез организацията си “Фондация за борба с корупцията”, че няколко месеца преди смъртта на майка си, която умира през 2012 г., Николай е свидетелствал срещу нея, за да я махне от московския им апартамент.

Навални разкрива още, че срещу Чоулс е имало още едно наказателно дело за побой над собствената си баба - Инеса Будьонная, в чийто апартамент е живял след завръщането си от Англия. В експертизата са посочени удари по главата, лицето и тялото на жената.

Самият той тогава казва пред The Insider, че не е посягал на баба си, въпреки че тя е написала декларация срещу него. Николай също така настоява, че практически не общува с баща си и не зависи от него по никакъв начин. Последното негово твърдение обаче бързо се опровергава, защото след като се връща в Русия, той не крие връзката си с Дмитрий Песков. Първоначално през 2012 г. за малко работи в англоезичната телевизия на Кремъл Russia Today. Не след дълго изчезва от канала.

До 2017 г. Николай се сдобива с Ferrari,

електрически автомобил Tesla Model X на стойност около 10 милиона рубли, джип Range Rover за около 9 милиона и няколко други скъпи превозни средства, включително Mercedes. Само за няколко години натрупва 116 глоби с тях за пътни нарушения. Няма данни по това време да е работил някъде. Профилите му в социалните мрежи показват, че той публикува снимки от частни самолети и първокласни салони, както и такива от конен спорт или застанал до луксозни автомобили. Той често е изобразяван с маслени бои върху картини как играе поло или е яхнал кон. Има и много снимки с баща си.

“Николай Чоулс е пример за това как в Русия, където 20 милиона души живеят в бедност, можеш да живееш прекрасно, без да правиш абсолютно нищо, само защото си син на Дмитрий Песков - сочи Алексей Навални. - Въпреки че няма доказателства начинът му на живот да е незаконен, демонстрациите му говорят за култура, в която децата на висши служители водят разглезен живот. Той не работи никъде, но си купува апартаменти, Range Rover, Ferrari, Tesla, пътува и прекарва цели дни в яздене на коне. Знаем как се казва професията му – син на корумпиран баща.”

Руският опозиционер за втори път изобличи сина на говорителя на Кремъл през есента на 2022 г. Тогава президентът Владимир Путин обяви мобилизация за събиране на войници за фронта. Сътрудник на Навални се обади на Николай, като се представи за военен служител, който го призовава да се яви на служба в уречен час.

Той обаче получи изненадващ отговор: “В 10 сутринта, разбира се, няма да дойда утре. Ако знаете, че съм г-н Песков, ще разберете, че не е редно да съм там. Аз ще реша това на друго ниво. Знам какво се случва и какви права имам. Нямам проблем да защитавам родината си, но трябва да разбера целесъобразността за моето появяване на фронта. Говоря за някои политически нюанси. Няма нужда да поставяте отметка, че съм готов да отида доброволец на фронта, тъй като ще направя каквото ми се каже.”

Дмитрий Песков го защити и обяви, че синът му е набеден и не е отказал мобилизация

След този скандал политическият елит бе обвинен, че се опитва да избяга от отговорност и да спаси себе си и близките си от войната.

Този разговор се смята и за причината да бъде съобщено, че Николай Песков е бил част от ЧВК “Вагнер”. Всъщност това съобщи самият Чоулс в интервю за вестник “Комсомолская правда”. “Беше по моя инициатива”, заяви 33-годишният Николай Песков, като допълни, че е смятал това за свой дълг.

По този повод американските власти заявиха, че той използва богатството на баща си и следователно се облагодетелства пряко от тясната си връзка с него. Песков-младши е описан като лице, което активно е подкрепяло действия или политики, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета, независимостта и сигурността на Украйна.

От друга страна обаче, ако наистина е бил на фронта, постъпката му е рядък публичен пример за син на високопоставен руски служител. Политиците в Русия избягват да изпращат децата си във войната, даже след обявяването на частичната мобилизация. Синовете на най-известния кремълски пропагандист – телевизионния водещ Владимир Соловьов - например водят най-типичния за този социален слой живот. Докато на екрана баща им призовава към всеобща мобилизация, 34-годишният Александър и 21-годишният Даниил си имат собствени занимания – единият е завършил в Лондон и сега

пише сценарии за рекламите на големи компании и банки,

а по-малкият син също е в британската столица, където работи като модел.

През февруари тази година се разрази скандал с Даниил. Появиха се негови снимки с рокля, дълъг черен маникюр и тежък грим.

Докато войната тече в пълна сила, синът на топ пропагандиста на Кремъл Владимир Соловьов - Даниил, се появи в скандална фотосесия, облечен като жена.
Докато войната тече в пълна сила, синът на топ пропагандиста на Кремъл Владимир Соловьов - Даниил, се появи в скандална фотосесия, облечен като жена.

Фотосите са част от рекламна кампания на салон за красота. Но много хора обвиниха Соловьов, че той призовава момчетата в Русия да отидат на сигурна смърт, докато неговият син позира като жена в Лондон.

Другият син на големец от Кремъл, който обясни, че не е получил призовка от военния комисариат, е 27-годишният Иля Медведев. Той е син на зам.-председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев. Иля също е едно от типичните деца на руския елит. От амбициозен технологичен новатор се превръща в член на “Единна Русия”, който води приятелите си у дома - в луксозни имоти в предградията на Москва.

Иля Медведев, синът на бившия премиер Дмитрий Медведев, е един от най-примерните наследници на руския елит.
Иля Медведев, синът на бившия премиер Дмитрий Медведев, е един от най-примерните наследници на руския елит.

Негови състуденти от Московския държавен институт за международни отношения разказват пред “Медуза”, че той е типичен представител на московската интелигенция: много добре възпитан, много почтен и тактичен. “Типът човек, който можеш да доведеш у дома при майка си”, казва момиче, което го познава по това време.

Иля не напомнял кой е баща му, но се случвало да плаща сметките на колегите си

Но трябвало да избере от предварително одобрен списък с проверени заведения. Синът на Медведев предпочитал да прекарва времето си с хора, които са приети в института “без връзки”, печелейки местата си чрез добри оценки и високи резултати от тестовете. Така неговите приятели успявали да се доберат до дома му, където Иля имал слуга и частен киносалон.

Любопитното за него е, че малко преди да завърши висшето си образование, развалил отношенията си с най-добрия си приятел Иля Труфанов, защото му отнел гаджето под носа. Яна Григорян станала любима на Медведев, а другият знаел, че няма как да се бори срещу сина на премиера на Русия.

Синът на първия вицепремиер на Русия Андрей Белоусов - 28-годишният Павел Белоусов, също не е получил призовка за явяване на военна служба. Пред руски медии заявил: “Аз да не съм военен комисар, за да знам кога ще дойде (призовката)?! Възмутен съм. Каква разлика има за какво се бориш? Каква е идеята тук? Щом държавата смята, че е необходимо, значи е необходимо. Аз съм обикновен гражданин на Руската федерация.”

Заедно със съпругата си Евгения той притежава компанията Claire and Clarte, която предоставя консултантски услуги на държавните корпорации “Ростех” и “Роскосмос” и Министерството на промишлеността и търговията на Русия.

Не е на фронта и синът на първия зам.-председател на руския парламент Александър Жуков, който учи в Лондон. Този факт стана известен на руската общественост, след като младият Пьотър получи присъда от 14 месеца затвор след пиянско сбиване.

41-годишният Андрей, син на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, също не се бие срещу Украйна, а продължава да

работи в нефтения бизнес

Неговият брат Дмитрий Патрушев е министър на земеделието на Русия и е член на управлението на “Газпром”.

Единствено 39-годишният Александър Колоколцев, син на руския вътрешен министър Владимир Колоколцев, обяви готовността си да тръгне на война: “Като патриот и гражданин на моята държава винаги ще я защитавам. Ако бъда призован и мобилизиран, ще реагирам отговорно и ще отида на фронта. Не изключвам това да се случи.”

Общото между всички деца на политиците от Кремъл е, че те водят изискан живот в страната си или някъде на Запад, където са получили престижно образование, докато техните родители изразяват руския си патриотизъм.

Може би затова още по време на войната в Чечня покойният руски генерал Александър Лебед бе казал: “Дайте ми да набера рота от децата на руския елит и войната ще свърши за един ден”.