Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер
Даниел Лорер

Основната им цел е да не допускат ГЕРБ в изпълнителната власт, но още биха приели подкрепата им за втория мандат

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът Даниел Лорер.

"Личността в този случай няма значение, защото Мария Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който е изпълнявал достойно своите задължения. Партия ГЕРБ има най-различни хора в нея и ние сме твърдо убедени, че в нея има както хора от едната страна на барикадата, така и от другата страна на барикадата, но въпросът е принципен", обясни бившият министър на иновациите в кабинета "Петков" и допълни, че ПП-ДБ имат "принципна позиция, че първият мандат няма да бъде подкрепен поради липсата на доверие в цялата партия ГЕРБ, а не в отделни индивиди в нея".

Лорер коментира, че ако се стигне до втори мандат Асен Василев "вероятно би бил предложен" от акад. Денков като финансов министър заради експертизата му, а не като политически лидер. "Промяната" няма и да предложат свои личности, за да "попълнят кутийките" в правителство на ГЕРБ-СДС.

"Не само, че няма проблем, ние водихме тези начални разговори, за да им покажем и състава, и програмата, и законодателните цели на този мандат, така че те да се чувстват комфортно, че ако този мандат се осъществи, ние ще вървим по тази програма и те имат възможността пред парламента да ни контролират", отговори Лорер на въпрос дали е проблем за ПП-ДБ да получат подкрепата на ГЕРБ с втория мандат.

"Нашето основно обещание пред избирателите ни е да допуснем представители на ГЕРБ на тези избори в изпълнителната власт", обясни още той. Все пак каза, че и нови избори не са по-добър вариант.