Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от полицейския тараш в пловдивската дискотека.
Кадър от полицейския тараш в пловдивската дискотека.

Потресаващи разкази от служители на пловдивската дискотека Bushido, пред която полицаи съблякоха 400 души голи, за да търсят накротици, излъчи Би Ти Ви.

Спецакция срещу наркоразпространението в пловдивската дискотека бе в петък през нощта, а в събота се появиха клипове на тараша. От полицията заявиха, че при операцията са открити вещества, които се изследват, за да се докаже, че са наркотици.

Проверяваните клиенти и служители твърдят, че са прекарали нощта на опашка и са събличани, за да бъдат обискирани. По време на проверката в клуба е имало около 400 души. 

„Аз съм част от персонала, но в същата вечер бях на работа в съседното заведение. Бях на паркинга, един от полицаите дойде при мен и ми каза, че трябва да стана поемно лице на една жена, аз отказах, но ми беше казано, че няма как да откажа на държавно лице. Каза, че ако не отида с него в районното ще ми състави акт от 1000 лева“, разказа една служителка на дискотеката.

Тя обясни, че е започнал обиск на жената. „Гледката беше потресаваща. Насила ме накараха да подпиша протокола. Съблякоха я чисто гола пред мен“, добави тя.

Собствениците на клуба определят действията на униформените за тенденциозни и са подали жалба в прокуратурата.

От полицията в Пловдив заявиха, че няма превишение на полицейските права и акцията е срещу разпространението и употребата на наркотици. Образувани са три "полицейски" производства.

„Бях на работа, 4-5 часа след проверката реших да направя клип, в който разговарям с клиентите – какво мислят, как се чувстват. След няколко секунди един полицай дойде и ме блъсна през ръцете. Искаше да изтрия клипа. Снимах само клиенти, които бяха съгласни. Заведоха ме в сервизната стая, където ме заплашиха, че ако не изтрия клипа ще ми сложат белезници и ще се закарат в полицията“, разказа служителка.

Тя каза, че за първи път ѝ се случва 400 души да бъдат събличани и проверявани.

„Аз лично ще пусна жалба срещу полицаите“, добави тя.