Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
- "Файненшъл таймс" (FT) си нямат работа: "Борисов отново се отрече от внесен закон" (за горите, б. а.). И още - хората възприемали Росен Плевнелиев като българският Медведев, назначен от Бойко Борисов по примера на Путин. Абе, колеги, по-внимателно с критиките към премиера. Току-виж Цв. Василев ви купил и ви оставил на Делянчо Пеевски да ви управлява. За нула време ще подхванете правилната линия. 
- Хоп, и Жан Виденов се изказа по политически въпроси. Според бившия премиер на страната е нереалистично пълното отстраняване на ГЕРБ от властта. Той прогнозира, че Бойковите граждани отново ще са в управлението като очевидно най-голямата партия. Личи си, че отдавна не е стъпвал на "Позитано", където упорито се готвят да вземат властта. Да не говорим за Румен Петков, който твърдеше, че ако БСП не спечели тези избори, това ще означава смърт за партията. Не, просто при загуба Първанов се връща на бял кон.
- Обмисля се политическо убежище за Спаска Митрова от братята македонци, дето уж се канят да влизат в Европейския съюз. Вятър и мъгла. Нито искат, нито правят нещо по въпроса. Добре, че този път Бойко Борисов не се поколеба да се закани на югозападните покрайнини, че ще бъдем особено стриктни към приемането на БЮРМ (бивша югославска република Македония, каквото е официалното име на държавата в ООН) в Съюза. А...забравих. Знаете ли как ЕС може да се разшири до Индия? Като приемат Македония в Съюза. 
- Министър Лиляна Павлова констатира, че мъжете си мерили километрите, отговаряйки на Сергей Станишев кое правителство колко пътища е построило и с какво качество. Павлова като жена наблегна на дупките и възрази, че ако тройната коалиция е строила както трябва, сега пътищата ни нямало да бъдат като швейцарско сирене.
- Отново сме далеч назад в класацията по щастие. Водят държави като Коста Рика и Виетнам... Но ако питате ГЕРБ, ще ви отговорят, че това е наследство от тройната коалиция и други предишни правителства. А според наше контраизследване средностатистически не сме били толкова нещастни. Особено някои. Нали помните - за едни свинското, за други - зелето, средно - свинско със зеле. 
- Бившият председател на СДС Мартин Димитров е убеден, че ако Синята коалиция не беше се разцепила, тя щеше да съсипе Кунева и ДПС. Един вид - става трета политическа сила. О, да, в това няма никакво съмнение. Преди местния и президентския вот бившият председател на СДС твърдеше също, че Румен Христов отива на балотаж. 
- Премиерът пак плаши, че ако на власт беше останал Станишев, сега сме щели да сме като гърците. Ами да станем бе, г-н премиер. Хората ръка ще ви целуват. Там след стягането на коланите минималната работна заплата е паднала на 600 евро, а средната пенсия от 1500 стана 1200 евро. Всичко е въпрос на гледна точка. Както каза колегата Гарелов по един телевизор - така са свикнали и затова протестират. Та и ние - така сме свикнали, затова си мълчим.