Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десилава Атанасова от ГЕРБ и акад. Николай Денков от ПП-ДБ поставиха “втората стъпка” от преговорите за евентуално съвместно управление.
Десилава Атанасова от ГЕРБ и акад. Николай Денков от ПП-ДБ поставиха “втората стъпка” от преговорите за евентуално съвместно управление.

Опитваме се да влезем във времевата рамка, която бе представена от колегите, твърдят от ПП-ДБ

Работи се по проектосъстава на кабинета. Това каза в парламентарните кулоари акад. Николай Денков от ПП-ДБ, който застана пред журналистите заедно с шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Той обаче уточни, че когато има готовност, съставът трябва да мине през национален съвет. На въпрос дали ще изпълнят искането на ГЕРБ да представят имената на министрите до неделя, Денков каза: "Опитваме се да влезем във времевата рамка, която бе представена от колегите. Казахме им ясно, че трябва да минем по наша процедура, която изисква време. Ще опитаме да бъдем максимално бързи, но това няма да е за сметка на качеството".

"Постигнахме съгласие по отношение на програмата, която трябва да се подготви за управление. Важно е да се видят максимално бързо експертите, времето е кратко и в даден момент, в който ние, от "Продължаваме промяната", изготвим документ, той да бъде максимално близък до това, което би могло да получи подкрепа от другата страна", добави още той.

Днес ще има среща на работната група, свързана с финансите, така че да обсъдят дискусионните въпроси и след това да потърсят информация от Министерството на финансите .          

"Всички работни групи на експерти, което и вчера беше уговорка между нас, и днес се потвърди, започват работа. Надявам се, че те много експедитивно ще го правят, така че да влезем в сроковете, които взаимно сме си съставили", уточни Атанасова.

Изявленията на двамата станаха, докато в парламентарното кафе депутати от двете коалиции се бяха разпределили по групи и демонстративно обсъждаха различни въпроси, водейки си и бележки. Разговорите по секторни политики се водеха по столове, дивани и др.