Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Добро утро! Отварям очи, а от един сутрешен блок ми говори Надежда Нейнски. Разпадът на Синята коалиция бил голяма грешка, сега тя с всички сили и съответните средства ще се бори за възстановяването на дружбата с Иван Костов. Бреййй, винаги съм казвал, че това сините и дъното да стигнат, пак ще измислят да копаят надолу, вместо да се издигат нагоре. От това по-голямо разцепление здраве му кажи. При тази шизофренна среда на “Раковски” 134 още симпатизанти на “автентичните” десни могат да си изберат я Кунева, я ГЕРБ, където винаги има място за новодошли. Но първо да си изберат председател. Тогава ще говорим по-сериозно.
 Що се отнася до самата Кунева - създава партията си на 1 юли (ех, Джулая…) според представената учредителна декларация. Бъдещата партия бе определена като "десницата отвъд прехода". Сините, естествено, писнаха срещу опита на кукувицата (по думите на Костов) да снесе яйце в гнездото на дясното. Ами ще снася, като й освобождавате място. То след последните събития (виж по-горе) нито гнезда се забелязват, камо ли яйца в тях.
Пирински пък говори за старите кучета. Сега, когато новото политбюро на БСП е готово и целта е ясна - победа на изборите, бившият председател на НС заяви, че наистина са стари лица, но ще печелят с аргументи, не с физиономии. Това веднага ме подсети за старото правило, че нов бардак със стари к**** не става, но в политиката може всичко. Особено когато говорим за столетница на 120 години, възрастта не е от чак такова значение.
 13 юни - светла дата. “Честит рожден ден, Бойко”, се чува от всички страни. Хвърчат есемеси, носят се подаръци. Животновъдите дори подариха на премиера телето Станишко. Така като гледам, може и депутат да стане някой ден. Пък Георги Георгиев любопитства във фейсбук: “За какво му е на вола теле”? Лиляна Павлова обаче удари всички в земята, като организира откриването на отсечката от Симеоново до "Младост" точно на 13-ти, близо 3 месеца предсрочно. Рожденикът сряза лентичката, плисна менчето с вода и призна, че като застанал на Околовръстното, никой не го е напсувал при задръстванията. Ееее, ама на Околовръстното стоят други персони и те са от женски пол. И тях не ги псуват, ами ги (сложете червена точка с 18). Всъщност 13 юни защо още не е обявен за национален празник?
Тридневен протест на Орлов мост срещу промените в Закона за горите. Незаконен, несъгласуван с общината и на места агресивен. Бой по журналисти. Показване на средни пръсти. Ама вие да не сте на нивото на Куйович или на цар Киро? Законът не е съвършен, но истината я казва плакатът: “Цеко, бегай от Алеко”! Затова е цялата драма. Изобщо в последно време природозащитниците станаха глезеното дете на демокрацията. И съвсем естествено си изпросиха контрапротест, който затвори Е-79 край Симитли. А премиерът и президентът се въртят като ветропоказатели. В случая проява на малко повече характер не е излишна. Аз пък искам да карам ски на хубави писти с модерни лифтове. И да го правя на Витоша, вместо да се търкалям до претъпканото Банско. Изобщо зелените взеха да преиграват. А както е казано: “Прекален светец и Богу не е драг.”