Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: Велислав Николов
Иван Гешев СНИМКА: Велислав Николов

Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове. Това коментира главният прокурор Иван Гешев във връзка с предложението имунитетът на депутата от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Радостин Василев да бъде свален.

Той отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор: „Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 да внесе мотивирано искане до Народното събрание, което да разреши депутатът Радостин Василев да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Причината - скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”, предава Нова.