Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев СНИМКА: Николай Литов
Георги Семерджиев СНИМКА: Николай Литов

Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни, посочва още той

Джипът, причинил тежката катастрофа на бул. „Черни връх”, не бил шофиран от Георги Семерджиев. Това твърди самият той в показанията си пред съда.

Семерджиев е обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх" миналото лято.

По думите му през Инстаграм се свързал с две момичета, които искали да вземат колата под наем.

Имали среща до близко заведение за бързо хранене, откъдето тръгнали за тест драйв. Семерджиев бил на предното пасажерско място. Видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предупредил шофьорът да намали. Това обаче не се случило.

Ето какво каза още Семерджиев по време на съдебното заседание:

"Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам откъде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кои. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Той отрече да е управлявал автомобила.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки, като види полицейска кола, ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не го направи. Очаквах таксиметровия шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нищо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици".

В последствие той уточни пред съда, че в колата е пътувал с две момичета. По думите му едното е карало, той седял на предната седалка, а другото момиче зад него.

Пред разследващи през юли той твърдеше, че е бил отвлечен от мъж на име Лъчезар, часове преди катастрофата. Днес на съдебното заседание Семерджиев отрече да е казвал такива неща. 

Очаквайте подробности!