Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиненият за жестокото убийство на Кристина - Калоян
Обвиненият за жестокото убийство на Кристина - Калоян

Има следи от обвиняемия по пистолета, с който е извършено престъплението, сочи експертна справка

Следи от Калоян Каймакчийски са открити по спусъка на пистолета "Макаров", с който е убита бившата му приятелка Кристина Благоева. Това сочи експертна справка на оръжието, стана ясно в Софийския градски съд, който остави обвиняемия за постоянно в ареста. По оръжието има следи и от жертвата, което означава, че вероятно се е съпротивлявала и е имало борба в колата, посочи прокурор Сабина Христова.

Пистолетът е на Йордана Соколова, с която Калоян живеел на семейни начала. След като убил Кристина той казал на Соколова да отиде до военното поделение, в което служи и да го остави там. Криминалистите го намират точно в поделението.

В колата на Кристина е намерева и гилза от същия пистолет, показва разследването на случая.

Калоян Каймакчийски и Кристина дълго време били колеги. Разделили се наскоро. Тя се оплаквала пред близки, че той я тормози. На 3 април я причакал пред офиса, в който са работили. З апоследно тя се обадила н адетето си, за да се приготви за уроци по английски. Излязла от офиса малко преди 17 ч. и с енасочила към колата си. Там я чакал Калоян. Влязъл в колата с нея. Тя опитала да избяга, но той я издърпал за косата обратно в колата й. След това я застрелял с пистолета на Йордана Соколова. Гръмнал я два пъти в тялото. През цялото време носил ръкавици. След това преместил трупа на пасажерската седалка и подкарал колата й към друга, в която скрил трупа й.

Настоящата му приятелка Йордана разказала пред полицията как Калоян я накарал да занесе пистолета си в поделението и да му изпере дрехите. След това за по-сигурно ги хвърлял в кофи за боклук на различни места.

"Искам да изчистя името си. Моля да ме пуснете при родителите и близките ми", помоли се Калоян Каймакчийски на съда. Магистратите г ооставиха за постоянно в ареста.