Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДОВОЛНА: Анели Чобанова вече не дължи никакви пари на парламента.
ДОВОЛНА: Анели Чобанова вече не дължи никакви пари на парламента.

Изготвен е списък с имената на бивши депутати, които не са си изплатили наемите за ползвани от тях жилища през годините.
Народните представители от 39-ия и 40-ия парламент са уведомени с официални писма, че дължат определени суми за жилищата, предоставени им от фонда на Народното събрание. "Не мога да ви кажа от коя партия има най-много некоректни наематели. Подробности ще ви предоставя на по-късен етап", заяви за "168 часа" Иван Славчов, главен секретар на Народното събрание. "Жилищата, които са предоставени на депутати от 41-вия парламент, са безплатни", уточнява той. Славчов отказа да отговори на въпрос на "168 часа"

дали ще търси помощта
на съдия-изпълнител,

ако сумите не бъдат събрани от депутатите длъжници.
Сред некоректните наематели фигурира името на бившата депутатка от НДСВ Анели Чобанова. Тя се задържа за кратко в царската партия. Напусна я, след като беше обвинена в опит за разцепление. Чобанова е комисар в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Отговаря за правата на хората с увреждания. Преди няколко месеца с персонална покана № 055-00-873, подписана лично от бившия главен секретар на НС Надя Бонева, Чобанова е уведомена, че "във връзка с ползването на жилище

има дължима сума
към Народното събрание

в размер на 763,87 лв." В духа на добрия тон Бонева изразява учудване защо при положение, че е уведомена и с писмо № 555-00-321 от 22.04.2005 г. нито в касата на Народното събрание, нито по сметката в БНБ не е постъпила дължимата сума от Чобанова. От новото писмо, предоставено на в. "168 часа", не става ясно какви лихви са начислени върху сумата за наема.
От ръководството на КЗД не крият, че са неприятно изненадани, че техен комисар дължи суми на парламента и с години не се издължава. "Чобанова прави лоша реклама на комисията, казват членове, запознати със съдържанието на писмото от Народното събрание. Председателят на КЗД Кемал Еюп уточни, че е резолирал писмото до Чобанова неотдавна. Според него в комисията също било получено писмо от парламента, тъй като Чобанова не можело да бъде открита. "Не зная защо Чобанова не се е издължила към Народното събрание. За жилището, което й е предоставено от КЗД, няма никакви проблеми с наема", каза шефът на КЗД.
Колеги на Чобанова, нарочени за нейни недоброжелатели, замисляли, за да не се уронва авторитетът на КЗД, да действат по свое усмотрение, за да предотвратят конфузната ситуация. Те възнамерявали да търсят помощта на съдия-изпълнител, който

да образува изпълнително дело срещу комисар Чобанова

по молба на взискателя - заинтересованата страна, Народното събрание. По закон съдебният изпълнител след образуване на изпълнителното дело може да разпродаде движимото и недвижимото имущество, собственост на длъжника, на търг. Другият, по-мек вариант предвиждал удържане от заплатата.
До нито един от двата крайни варианта не се стигна, тъй като комисар Чобанова е изплатила неотдавна сумите за наеми на парламента. "Всичко съм изплатила. Не мога да кажа кога. Проблеми не създавам в новото жилище", сподели комисарят.

 

 

Драмата на котката Сиси

"Защитничката на дискриминираните Анели Чобанова изхвърли на улицата собствената си котка. Трябва да си човек без сърце, за да постъпиш така" - споделиха съседи на Чобанова от жилищната кооперация "Синапишко езеро" в жк "Манастирски ливади".
Съседът от първия етаж се смили над натирената котка и я прибра вкъщи, уточнява съседката на комисар Чобанова Боряна Недялкова. Тя разказа как животинката драскала по вратите на апартаментите. Изглеждала наплашена, сякаш някой я е бил. Случаят е подробно описан от съседката Недялкова в жалба с входящ номер 44-00-3032. Според жалбоподателката Чобанова изгонила животинката да спи в коридора, за да не я безпокои. "Все още нямам отговор на жалбата си от КЗД. Щом Чобанова изгони беззащитно коте на улицата, за какъв морал говорим", възмущава се Недялкова. "Предупредих Чобанова, че срещу нея има жалба за терор върху котката й. Комисията не може да се занимава нито с котки, нито с други животни", каза шефът Кемал Еюп. Затова прекратили заведената преписка около патилата на Сиси. Природозащитниците остро реагираха на постъпката на комисар Чобанова. "Да изгониш животинче на улицата, е безумие. Ще бъда по-крайна - безотговорност както към животното, така и към цялото общество. Заради такива като госпожата, която не е случайна гражданка, а има високи позиции в КЗД, улиците са пълни с бездомни кучета и котки", негодува журналистката Тонка Петрова, член на Дружеството за защита на животните в Шумен. Човек, който изхвърля домашния си любимец на улицата, същото ще го направи и с човек, убедена е Петрова.
Преди да бъде изгонена от стопанката си, Сиси разигравала комисарите на КЗД. При поредна почивка на път за семинар в Девин котката избягала от служебния автомобил. Членовете на КЗД били принудени да я търсят из Родопите и така служебната кола навъртяла стотици километри. Заради домашната любимка на Чобанова екипът закъснял доста за форума и се наложило участниците да ги чакат. За случката с хепиенд разказа зам.-председателят на КЗД Лало Каменов. От ръководството на КЗД не са се отказали от намерението си заради произшествието с животното да търсят отговорност от Чобанова за големия преразход на бензин. Депутати, запознати със забавната случка, се заканиха да поставят въпроса и от трибуната на парламента. Съставът на КЗД се избира и утвърждава от парламента.

 

 

Историята с бойлера на комисарката в "Столичани в повече"

Чобанова се прочу като единственият член на КЗД, който експлоатира персонала, за да й върши лични услуги в луксозното й жилище в елитния столичен квартал "Манастирски ливади".
Шофьорът Бойко Ризов разказа как комисар Чобанова системно ползвала него и колегата му Бисер Борисов като общи работници. Веднъж, когато се развалил бойлерът на Чобанова, повиканият техник на шега подхвърлил разваленият бойлер да бъде занесен в сервиза "пълен догоре с вода". Неусетила шегата, комисарката изкомандвала двамата шофьори да носят тежкото водно съоръжение до сервиза.
Шокирани от абсурда, техниците в сервиза се смели до сълзи, разказват очевидци на смешната история. Според тях от тази история щял да излезе добър сюжет за комедия. Даже смятали да предложат историята на сценаристите на телевизионния сериал "Столичани в повече" за новия сезон. Домакинката на комисията Любка Тодорова била другият използван за лични облаги служител на КЗД.
Според недоволни от експлоатацията на Чобанова Тодорова била ангажирана да подрежда дома на комисарката, да поддържа приятна и здравословна атмосфера. Както и да се грижи за нуждите на котката на комисарката - Сиси
"Какво лошо има, че смених пердетата в служебното жилище на Анели", оправда се домакинката.
Зам.-председателят на КЗД Лало Каменов смята, че е недопустимо да се ползват служители на комисията за лични цели като общи работници. "Тази практика вече е минало.
Случаят с бойлера няма да се повтори, тъй като Чобанова си взе поука и внимава", коментира председателят на КЗД Кемал Еюп.

УЧАСТ: Изгонени като Сиси са хиляди беззащитни котки.
УЧАСТ: Изгонени като Сиси са хиляди беззащитни котки.