Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът Андрей Райчев КАДЪР: Би Ти Ви
Социологът Андрей Райчев КАДЪР: Би Ти Ви

"Голямата изненада за мен е липсата на план Б за партия "Продължаваме промяната". Те живеят в празник и е време да им мине. Ако не го осъзнаят им предстои катастрофа. На всеки следващи избори те ще губят и трябва да го знаят, а те си мислят, че ще печелят повече и празника ще продължава. Ще става все по-лошо."

Това коментира социологът Андрей Райчев по Би Ти Ви.

Според него ГЕРБ ще кажат: Стига Радев е управлявал, той дразни Запада и затова трябва да се направи опит за прозападен кабинет. Ако те намерят символен човек за премиер, БСП и ДПС ще го подкрепят, в този случай те няма да гласуват за ГЕРБ, а за избягването на нови избори.

"Тези избори не бяха безсмислени, но народът е убеден в това. Ако юли трябва да се явяваме на нови избори, това ще е самоубийствено и ако политическата класа докара страната до нови избори, това ще е лощо", коментира Райчев.

"Възраждане" може да вдигне резултата си на 500 или 600 хил. души на следващи избопи, смята социологът.

Според него, ако правителство трябва да се реализира с трети мандат, нямало друга група, която да го направи освен "Има такъв народ". 

"Отношенията межу ПП и ДБ - това е ключът към ситуацията. Двете партии са тръгнали по различни пътища, но въпросът е дали ще го изявят. Инстинктът на ДБ е, че онези са леви и ги погубват. Предстои хоризонта на кметските избори и такава раздяла би била фатална, защото ще изгубят изборите просто. Стратегически те са решили развода, но тактически го бавят", коментира Райчев.