Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В село Борец описват Дмитрий Павлов като умен, но объркан човек.
В село Борец описват Дмитрий Павлов като умен, но объркан човек.

60-годишният мъж, открит на бесилото, е дипломиран учител, четял много, но бил особняк

Не излизаше от селската библиотека. Четеше много и то с разбиране. Живееше с майка си, която е рускиня и преди десетина дни я погреба. Добре, че все пак я уважи, преди да увисне на въжето. 

Така жители на пловдивското село Борец описват 60-годишния Дмитрий Павлов, който бе открит снощи обесен в дома си. На страшната гледка се натъкнал кметът на Иван Караджов, който по-рано потвърди пред "24 часа" трагичната вест. 

"Беше особен, но и в същото време много четящ. Завършил е за учител, но не знаем какво работеше. По-рано пътуваше често до Пловдив. До последно се грижеше за майка си, баща му отдавна почина. Живееха с нейната пенсия", разказа бившата агрономка Пенка Василева. Тя таи добри чувства към Дмитрий и казва, че двамата са водили смислени разговори в областта на историята. Той специално много се интересувал от Втората световна война.

"Завършил е за учител, но не е работил като такъв. Името му фигурираше в списъка на педагогическите кадри в общината. Някои казват, че напоследък прекалявал с чашката, аз не съм го виждала. Твърдя, че беше умен и знаещ, но и в същото време особняк и объркан човек.  Самотник цял живот", описва Василева.

Дмитрий се грижел за майка си, двамата живеели с нейната пенсия. Баща му на млади години заминал на бригада в СССР и там се оженил за рускинята, която дошла с него в България.

"Мъчно ми е за него, защото сега няма кой да го пожали. Добре, че поне изпрати майка си, за да не го види, че се е обесил", казва дългогодишната агрономка.

В Борец хората се обръщали към него с Митко или Руски, тъй като е роден в Русия, но след това е живял само в България. Казват, че бил честен човек. Напоследък ходел с бастун, бил с поразклатено здраве.

Според разследващи по тялото му няма следи от насилие. Каква е причината да посегне на живота си, в Борец  гадаят. "Жалко, защото можеше да стане друг човек", обобщава Пенка Василева.