Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев СНИМКА: Николай Литов
Георги Семерджиев СНИМКА: Николай Литов

Прекалено много станаха случаите, в които неумело събрани доказателства отървават престъпници, че да подминем случая “Семерджиев”

Георги Семерджиев - бивш футболист с посредствена кариера в посредствени отбори, на 5 юли 2022 г. прехвърча на червено през столично кръстовище със 166 км в час и уби две млади момичета - Хариет и Христина. А след това негови “приятели” полицаи му помогнаха да се укрие, занесоха му стълба дори.

Според данни на вътрешния министър Иван Демерджиев за Семерджиев

са “работили” 44 полицаи

Още повече че след футбола той потърси кариера в наркотиците, та му се налагаше да има униформени приятели.

Тази връзка на бандита и пътен хулиган Семерджиев с “нашата” полиция обаче очевидно продължава. Това показа последното заседание по делото срещу бившия футболист. Изведнъж в съда се оказа, че пробите, които трябваше да докажат, че е шофирал под въздействието на наркотици, са калпави. Каква е разликата? Ами ако убийството е станало под въздействието на наркотици,Семерджиев ще лежи повече. Невъзможността това да се докаже ще му намали присъдата, както вече се случи с Кристиян Николов, който на Великден 2020 г. уби в катастрофа журналиста Милен Цветков. Наказанието на Николов е само 9 години затвор вместо поисканите от обвинението 15 години. Защото според съда не е доказан умисъл в престъплението да шофираш под въздействие на наркотици и да натиснеш газта срещу спряла на червен светофар кола.

В заседанието срещу Семерджиев тази седмица съдиите чуха, че едната проба за наркотици е очевидно съсипана, след като е била замразена, а второто изследване не било такова, че да каже дали наркотиците са взети преди катастрофата, или след нея, или пък преди месец. Допълнително

дори не е назначена консултация с лекар токсиколог,

който да каже кога е взета дрогата.

Всъщност, случаите, в които негодни доказателства се представят пред съда и се превръщат в помощ на престъпника, не са един и два.

Напротив, това е основната причина за провал на прекалено много тежки дела от обществен интерес, както ги наричат от съда. И няма как човек да не се запита дали полицаи са тежко некадърни, след като са замразили едната проба за наркотици на Семерджиев, или са умишлено некадърни, за да отърват приятелчето си. А броят на нерегламентираните връзки в МВР очевидно далеч надхвърля онези 44, за които говореше Демерджиев по случая на Семерджиев.

И изходът е просто да разпуснем тази некадърна полиция и временно да дадем охраната на обществения ред на концесия. Или да започнем реформата от тотална подмяна в полицията, а след това да мислим за промяна на конституцията. Ето ви тема за размисъл, нали и без това днес друго няма да правим.