Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов Снимка: Архив
Петко Симеонов Снимка: Архив

В сутрешния имейл брифинг първият раздел на Ню Йорк Таймс от 31 март 2023 е за обвинението срещу Тръмп. Прецених, че е по-добре да цитирам раздела за изкуствения интелект в полицейската работа. Превод на Гугъл.

"Полицията се възползва от новите технологии

В Близкия изток AI и други нововъзникващи технологии са станали част от ежедневната полицейска дейност . Разпространението показва разпространението на определени технологии за наблюдение, за които някога се смяташе, че са широко разпространени само в Китай .

Полицейска конференция в Дубай, Обединените арабски емирства, предостави рядък поглед върху все по-глобалния бизнес за полицейско наблюдение. Четец на мозъчни вълни, който може да открие лъжи. Миниатюризирани камери, които се намират във вейп химикалки и чаши за кафе за еднократна употреба. Видеокамери, които приближават от повече от километър разстояние, за да заснемат лица и регистрационни номера.

Технологиите разширяват потенциалния обхват на правоприлагането в ОАЕ и други страни в региона и сигнализират за нова ера на полицейската работа, която повдига въпроси за ефектите върху личния живот на хората и за това как се упражнява политическа власт.

В свързани новини: Инвестиционни фондове в ОАЕ и Катар инвестираха стотици милиони долари в частната инвестиционна компания на Джаред Къшнър.

Нашият AI бюлетин: Шест начина за използване на чатботове ."

*От фейсбук!