Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA
Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA

Цената на природния газ се срина, достигайки нормалните си предвоенни нива. Напук на прогнозите на политици и "експерти" от руското енергийно лоби в България, които месеци наред плашиха всички, че България без газ от Газпром не може да се справи (вкл. сегашният енергиен министър), представители на ВъZраждане твърдяха, че цяла Европа през зимата ще е на тъмно, а цените ще са до небето.

Нищо подобно не се случи. Зимата газ имаше, хранилищата са пълни, газът пада и е твърде вероятно цената му да спадне още. Проблеми с газа няма да има и следващата зима, а единственият ефект, който бе предизвикан е, че Европа ударно реформира енергетиката си, за да бъде независима от Русия.

В същото време в България отломки от путинската енергийна агентура опитва да възкреси АЕЦ "Белене" и да ни върне отново в лапите на руската зависимост. Това няма да стане, колкото и пропутински да са настроени някои представители на управляващите днес.

България ще бъде енергийно независима от Русия. А платените путински запъртъци, които проповядват руските енергийни интереси у нас трябва да бъдат разследвани и понесат отговорност за работата си срещу интересите на България.

От фейсбук