Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обраният Петър Дуков (вдясно) не разбира как може престъпник да е на свобода.
Обраният Петър Дуков (вдясно) не разбира как може престъпник да е на свобода.

Представящият се като Лидия Асен Ангелов неоткриваем, общодържавното издирване засега е без резултат

"Много джендъри, какво е това? Преди нямаше такива неща!" Това си мърмореше пред залата на Районния съд в Пловдив 92-годишният Петър Дуков, от чиято къща 19-годишният травестит Асен Ангелов, представящ се като Лидия, задигна 7000 лв. Обирджията беше обявен за общодържавно издирване, но засега то не дава резултат, затова и делото срещу него няма как да започне. "Престъпник, а е на свобода, как няма да избяга", коментира ситуацията възрастният пловдивчанин.

Дуков и т. нар. Лидия се запознали през август м. г. Травеститът започнал да го посещава и да се оплаква от тежкия си живот. Дуков му давал пари да пазарува и решил да му помогне, като му обособи стая за живеене в избените помещения. Решил да му я покаже, но преди това извадил 35 лв. от спестяванията си, които държал в джоб в палто в гардероба, и му ги дал за покупки. После двамата слезли в мазето, като възрастният мъж оставил апартамента си отворен, защото живеел на първия етаж.  Асен Ангелов заключил Дуков в избеното помещение, върнал се в жилището, взел парите и избягал.

Запознати с делото твърдят, че травеститът бил с дълга руса коса и по нищо не личало, че е мъж. "Мислех, че помагам на момиче в беда", обясни заблудата си Петър Дуков.