Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- След разпада на Синята коалиция някакви странни сенки изплуваха в медийното пространство. Първо Стефан Софиянски съсипа управляващите, обясни колко катастрофална е икономическата политика на ГЕРБ и какво точно и лесно може да се направи по въпроса. Това ме подсети да ви питам: Каква е приликата между критика и евнуха? Отговор: И двамата знаят как да стане, но не могат. След това Пламен Юруков изрази категоричното си убеждение, че неговата партия ВОТ консерватори (есть такая партия) ще влезе в парламента и ще възроди автентичната десница. Ако това е вярно, СДС трябва от раз да спечели изборите. Като гледам - партиите са пълни с политически евнуси. Абе тия хора не разбраха ли, че трябва съвсем нова десница с нова политическа визия и нови лидери. "Дека са войводите" - биха викнали братята македонци по Пиринско. 
- Горният текст ви подсказва, че оттук насетне и Радио Ватикана да пуснеш, пак ще става дума за вота догодина. Ей го и Румен Петков - "Второто място на изборите през следващата година ще е смърт за БСП". Е, де, чак пък толкоз. Французите откога не бяха имали социалист - президент. А Меги Тачър в Англия изкара три мандата. Вие едва останахте в опозиция и вече се разревахте. А това за смъртта на БСП ми напомни, че столетницата вече стана на 121 години. Така, че... нищо чудно да й е дошло времето. 
- А Спиро Петров коментира във фейсбук: "Другарю Петков, Румене, кажи къде са двамата ти братя Галеви и може да станеш полезен с нещо."
- Опасявам се, че на фона на това многомесечно мълчание, в последно време Доган го е хванала логореята, преливаща в политическо предлагане. Непременно щели да са във властта, без тях не може да мине. Очевидно е готов на съюз и с БСП, а може и с ГЕРБ. Кач бордан! Особено когато вече се очертава алтернатива на вечния балансьор. (Кунева, не се възгордявай много.) Обаче като българин не мога да се съглася, че според турския сокол у нас течал нов възродителен процес. Това в една държава в ЕС може да го каже само или радикален ислямист, или замъглен мозък от продукцията на джибрите. Дори и да е марково уиски. При всички случаи е прав Бойко, че на Ердоган не му мирише на Доган.
- Премиерът поиска и получи съгласието на парламента за бърз избор на фирма-изпълнител за спасяване на важните мостове по магистралите. Правилно, ако тръгнем да спазваме процедурата, ще отнеме месеци. Ами преди бе, джанъм, какво беше. Какви търгове, какви 5 лева. Без земетресения имаше батко и братко, чичо и племенник, тате и синче... Е, по-добре ли беше?
- По този повод шефът на АПИ мъдро заключава: "По-добре пътища с дупки, отколкото паднали мостове." Е, хубаво би било и едното и другото. Както казва неофолклорът: "По-добре здрав и богат, отколкото болен и беден."
- Президентът Плевнелиев поучава - няколко младежи, произвели продукт ("Фейсбук") за 100 милиарда долара, а 7 милиона българи - 40 милиарда евро БВП. Е... дайте го малко по-патриотично, г-н президент. Например - от 30 души кокаинови крале 15 са българи. Както казваше Царят: "Да гледаме на положителното".