Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Галеви на Сейшелите? ЕКЗОТИКА: Галеви получавали заплати от офшорни фирми, регистрирани в островната държава.

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са духнали към Сейшелските острови. В това са убедени хора от Дупница и Перник, запознати с бизнеса на двамата. От години те били управители на фирми, регистрирани в офшорната зона и точно оттам са приходите им.
Братя Галеви са в неизвестност от 15 май тази година. Тогава Върховният касационен съд реши, че трябва да лежат в затвора за рекет. Дни след това стана ясно, че бизнесмените от Ресилово са се покрили от правосъдието.
Пуснати са за издирване в България, а после и в Интерпол по твърдения на прокуратурата и МВР.

В официалната сводка на международната полицейска структура обаче двамата липсват със снимките
и личните данни,

за разлика от Малкия Маргин, Таки и още 30 родни бандити.
Запознати с бизнес отношенията им са категорични, че Ангел Христов и Пламен Галев са ходили на Сейшелските острови няколко пъти в последните 7 г. Банковите преводи към бедната островна държава и инвестициите там им осигурявали спокоен престой, защитен от домогванията на международните полицейските власти. Двамата често пътували в чужбина, но не споделяли къде отиват. В същото време през банковите сметки на двете офшорки, регистрирани на Сейшелите, имало голямо движение, въпреки мистерията за официалния бизнес на Галев и Христов, както и собственикът на дружествата.
"Галев и Христов никога не са ме търсили. Нито за информация, нито за визи. В Република Сейшели има безвизов режим и всеки може да пребивава за 90 дни. Само миграционните власти там имат информация за посетителите на страната" - казва Максим Бехар, почетен консул на Република Сейшели в България.
"Пи Ей Джи Норт Адамс лимитед", на която Галев и Христов са управители, е регистрирана на 31 август 2005 в град Виктория, областта Мае. Офисът е в търговски център "Олиаджи", на първия етаж. Клонът на дружеството в България е на столичната улица "Бреза". На същите адреси в Сейшелите и България месец по-рано е регистрирана и другата офшорка - "Ем Пи Ви трейдинг Лимитед".
Точно през двете офшорки години наред текат пари от мистериозната дейност на бившите барети, а не от общия им бизнес с наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров и хазартния бос Васил Божков.
През 2008 г. при акция на МВР, ДАНС и прокуратурата братя Галеви отново не са открити в базата в Ресилово, но по-късно сами се появяват. След това те обясняват доходите си точно с управлението на клоновете на офшорните фирми от Сейшелите. Според тях

основната им дейност е внос на луксозни автомобили

Точно с такива разследващи от Италия обясниха наскоро, че се транспортира кокаин из Европа след разтоварването му от яхти по пристанищата край Испания.
От години се носят слухове, че бившите барети и служители на НСБОП Ангел Христов и Пламен Галев контролират трафика на дрога, но официално потвърждение от властите няма. Дори се появи версия, че двамата дълги години са работили за ДЕА и след ефективната присъда в България са "евакуирани" от американските си партньори на сигурно място.

Кои са братя Галеви

По-големият Пламен Галев е роден през 1967 г. След казармата постъпва в системата на МВР. Тогава е само на 20-години. Става сержант в РПУ - Станке Димитров. Показва качества и е изтеглен в Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Там се засича с Ангел Христов, който е постъпил през 1990-а, също на 20 г. Взводен командир на Галев и Христов е арестуваният през 2010 г. Алексей Петров, подсъдим по делото "Октопод". Ето какво казва Ангел Христов в интервю за "168 часа" през 2008 г., когато започват проблемите им с правосъдието, а Петров още е съветник в ДАНС: "Алексей Петров засега е добър, защото няма изявени намерения към управлението, към властта или поне не ги е показал." В същото интервю Христов не отрича, че заедно с Пламен Галев е помагал на Бойко Борисов като главен секретар на МВР в борбата срещу грабежите по магистрала "Струма". "Помагали сме като бивши служители" - казва той.
Галев и Христов напускат отряда на баретите със скандал в средата на 90-те. След това Пламен Галев става оперативен работник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен също като разузнавач в звеното на службата в Кюстендил. Галев напуска МВР през 1997 г., а Христов година по-късно. И досега техни бивши колеги си спомнят, че по разработки на т. нар. братя Галеви са хващани международни канали за трафик на дрога, разкривани са икономически и криминални престъпления, по които има и доживотни присъди. След кариерата в МВР братя Галеви изчезват за малко повече от година. През 2000 г. се връщат в България и се установяват в дупнишкото с. Ресилово. Там изграждат огромна резиденция. Вече са регистрирали първата си фирма за транспорт по суша, въздух и море. Постепенно около Галеви започват да се градят митове. Контактите им са ограничени, а бизнесът - мистерия. Създават стройна структура в Дупница и околността. В района дребната престъпност изчезва, улиците на селото, в което живеят, са асфалтирани и осветени, а хората държат вратите си отключени като по времето на комунизма. Държат под контрол по-голяма част от автокъщите в Дупница, но според съгражданите им това не е основната им дейност. За част от дупничани Галевите са мутри, за останалите - закрилници и благодетели.
През 2009 г.

регистрират няколко общи
фирми с Христофорос
Аманатидис-Таки,

който наскоро също беше заловен в офшорна зона - Дубай. заедно с тях е и пернишкият бизнесмен Феодор Феодоров. Самоубиецът от Перник Стойчо Петров, разследван за отвличането на Мирослава Николова, е бил негов бодигард и подставено лице. Преди дни от парламента изтече информацията, че Стойчо е бил доносник на ГДБОП със задача да дава информация за престъпен бос от региона.
Съдружникът им Таки изчезва от България в началото на 2009 година и безуспешно е издирван с европейска заповед за арест цели 3 г. Пипнат е дни, след като го пускат за издирване от Интерпол - организацията, която е натоварена и с диренето на братя Галеви.

 

 Данъчни погнаха фирмите им

Освен двете офшорки Пламен Галев и Ангел Христов са собственици и управители на още няколко фирми. Започват съдружие с няколко фирми, контролирани от Васил Божков. Предметът на дейност е пътно строителство. Техни приближени участват в управлението на няколко подобни структури, сред които "Автомагистрала Струма" АД и "Пътища Самоков" ДЗЗД. Покрай Васил Божков се сдружават с Таки и Феодор Феодоров - Голямата Федка от Перник.
Точно една от фирмите им с последния става обект на данъчна проверка след ареста на Пламен Галев през 2008 година. Започват да ровят в документацията на дружеството и начисляват ДДС за довнасяне в размер на 70 хиляди лева. С Таки и Федката Галеви имат обща фирма "Югозападна инвестиционна компания". С нея участват в "Спортни съоръжения и системи" заедно с бившия банкер и настоящ бизнесмен Георги Попов. Името на компанията се свързва със скандал за спорен имот. В "Инфра асет мениджмънт" Галеви са партньори отново с пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров. Срещу управителя на дружеството Веселин Пейчев има обвинение, че е укрил корпоративен данък от 600 хил. лева.