Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Лукашенко
Снимка: Туитър
Александър Лукашенко Снимка: Туитър

Беларуските служби иззеха при специализирана операция в Гродно оръжеен арсенал и взривни вещества, предназначени за терористични актове срещу граждански и длъжностни лица в страната. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко на съвещание с ръководителите на силовите ведомства, цитиран от ТАСС.

"Специалните служби се справиха блестящо. Иззет е цял арсенал оръжия и взривни вещества, предназначени за зрелищни терористични актове срещу граждани и длъжностни лица от държавните органи", посочи той според агенция БелТА.

Лукашенко похвали участвалите в операцията служители на силите за сигурност и заяви, че "въпреки че терористите са използвали гранати и оръжие, не е загинал нито един служител от специализираната група "Алфа". "Добра операция, добра работа", заяви беларуският президент.

По думите му това е "пореден сигнал". "Трябва да сме готови за всякакви събития", каза той.

По-рано бе съобщено, че беларуското КГБ е ликвидирало в Гродно проникнал на територията на Беларус въоръжен чужд гражданин, подготвял терористичен акт. Чужденецът оказал съпротива на бойците от специализирания отряд "Алфа" на КГБ, прие което използвал автоматично оръжие и взривил гранати. Следствените органи са започнали разследване по случая, предава БТА.