Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Георги Рачев Кадър: Би Ти Ви
Проф. Георги Рачев Кадър: Би Ти Ви

Истината е, че трябва да се намали драстично ДДС на хотелския и ресторантьорския бизнес, иначе прогнозата е увеличение на цената на крайния потребител

Нормално е след пандемията да има бум на пътуванията, затова се отчита, че 90% от местата за Великден вече са заети, стана ясно от коментарите проф. Георги Рачев и Йоаким Каламарис.

Според тях такъв етап не сме изживявали, всичко се променя и затова прогнозите са временни. Всички на Балканите работим за повече туристи. Заетостта е голяма от доста време, както и сега за Възкресение.

Истината е, че трябва да се намали драстично ДДС на хотелския и ресторантьорския бизнес. Иначе прогнозата е увеличение на цената на крайния потребител.

Надяваме се на силен летен сезон, каза проф. Рачев. Съседите ни през миналата година направиха уникален сезон. За този Гърция очаква по 5-6 полета на ден от Канада и САЩ. У нас чартърите намаляха и през зимата - няма сняг, допълни Георги Рачев.

Според него държавата трябва да застане зад хотелиерския бизнес, да инвестира в реклама със своята мощ. Но министерството на туризма има бюджет, колкото една елитна гимназия, а туризмът е национален продукт.