Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- След поредното дълго мълчание, Доган на два пъти изказа стратегически мисли. "Починахме си, налага се да управляваме", скромно констатира Сокола в с. Бял извор, Ардинско. И допълва: "Няма как да мине без нас, ние сме много сериозни политици". На конгреса си от БСП заявиха горе-долу същото, само че с повече приказки. Въпросът е кой ще бъде третият. (Кунева, в политиката никога не казвай "никога".) И всичко щеше да бъде наред, ако една независима електорална единица не беше перифразирала в нета Догановите мераци така: "Изхарчихме заграбеното, налага се да управляваме!" А отдолу оценката - "Много харесвана".
- Отново Доган, но на събора в Демир баба теке предупреди, че на изборите у нас може да се случи гръцкият вариант. Ами май по-добре пак избори, отколкото пак тройна коалиция. 
- Безспорно събитието на седмицата беше земетресението край Перник. Не мога да отрека навременните действия на държавата и професионализма на повечето водещи медии по въпроса. Моят приятел, гендирът на БНР Валери Тодоров например лично ръководеше отразяването на бедствието през нощта. Дори недоспалите депутати на следващия ден в парламента бяха смирени и загрижени. Но Мартин Димитров не трае - заяви в Народното събрание, че не се е уплашил, защото, както е известно, Бойко Борисов държал земетресението под контрол. В подкрепа на думите на бившия лидер на СДС фейсбукът обобщено заяви, че "Слава Бойку - процесът е овладян и жертви няма". Самият премиер на среднощната обиколка из пострадалите села си водеше ковчежника Дянков да увери, че пари има и държавата ще помогне. А зевзеци веднага съчиниха вица: "Яки момчета обикалят Перник с винкели в ръка и заплашително питат: "Абе кой е тоя Рихтер"? Криво да седя, право да пиша - отново шестица за РR агенцията ЕТ "Бойко Борисов". 
- Главният секретар на МВР Калин Георгиев посъветва водещия Бареков, като го е страх от земетресения и въздушни ями, да се държи за жена си. От нас: Във всички останали случаи на страх, панически пристъпи и журналистическа еуфория да се държи за Бойко Борисов.
- Политиците да не правят ненужни закони за езика, а да мислят как говорят - посъветваха филолози. Оххх, още по-важно е да мислят какво, къде и на кого говорят, обади ми се вътрешният глас. И най-вече - какво вършат.
- Кратките беседи, които антимафиотите от ГДБОП проведоха през последните две седмици с подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера и несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите били част от специална тактика на МВР за "надуване на свирката", обявиха от ведомството. Както е известно, двамата получиха предупредителни протоколи или, иначе казано, напътствия в стил "Не правете повече така, момчета". Помня как в недалечното минало подземните босове бяха привиквани в ДАНС сутрин рано "на кафе" и приятелско събеседване. Резултатът е известен. 
- Реплика на седмицата: "Как може на човек, който мирише на джибри, да му мирише на избори" - Бойко Борисов за изказването на Доган, че му миришело на предсрочни избори.