Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къванч Татлъту
Къванч Татлъту

Къванч Татлъту дарява над 1 милион турски лири и активно подпомага AHBAP: “Сърцето не ме е боляло толкова”

Актрисата Ханде Ерчел сподели, че 11-годишно момиче с левкемия дарява част от парите за лечението си, а синът на един от загиналите войници дава надбавката си

Джан Яман, който омагьоса италианската публика, е сред най-изявените турски звезди, впрегнали славата си, за да помогнат на съгражданите си след опустошителното земетресение в Турция и Сирия, убило десетки хиляди.

Яман незабавно активира кампания за набиране на средства чрез своя фондация, за да подкрепи хората, които са загубили всичко след тази трагедия.

“Скърбя дълбоко”, призна звездата от телевизионния сериал Viola come il mare, който в момента е зает със снимките на нова драма, озаглавена El Turco.

Джан Яман
Джан Яман

Яман е роден в Истанбул, макар че семейството му е от албански произход. Дядо му емигрира в Турция от Косово, докато баба му пристига от Северна Македония.

“Семейството и близките ми живеят в Истанбул (на повече от 1000 километра от епицентъра), така че не са претърпели никакви щети, но мисълта за земетресението, изчезналите хора и жертвите ме съпътства всяка минута и дълбоко ме натъжава. Близо съм до родината си с цялото си сърце и душа”, коментира Яман, добавяйки, че пред лицето на тази огромна трагедия не може да стои безучастен.

Разбира се, той също промотира връзката за набиране на средства в социалните медии, където в момента е следван от повече от 10 милиона само в Instagram, което го прави един от най-влиятелните и обичани актьори. Филмите му се излъчват не само в Европа, а и на територията на почти всички континенти на планетата, така че кампанията набира средства от цял свят, включително и от България.

Освен всичко друго, актьорският състав на Terra Amara се сбогува в социалните мрежи с актрисата Емел Атичи, която загина с дъщеря си при бедствието.

Куп турски звезди предоставиха материална помощ, някои от тях лично се включиха в подготовката и предоставянето на всичко необходимо за пострадалите, като използваха и цялата си популярност в интернет за събиране на дарения.

Яман е третият най-богат актьор в Турция, като преди него на първо място е Къванч Татлъту, а на второ е актрисата Ханде Ерчел. И двамата също не губиха време, за да помогнат с каквото могат.

Къванч Татлъту се присъедини към хуманитарната организация AHBAP, като от първия ден работи в тясно сътрудничество с Халук Левент и Октай Кайнарджа по ефективен план за действие.

Актьорът разговаря лично по телефона с много хора и компании - от производители на палатки и генератори до такива за кетъринг.

“Сърцето ми никога не е боляло толкова много през живота ми”, призна Татлъту, който участва и в кампанията Turkey One Heart с участието на 213 телевизии и 562 радиа от Турция и чужбина, подкрепена най-сериозно от известни имена.

Самият Татлъту е следван от малко над 4 милиона в инстаграм. Два пъти той дарява лични средства - първо 200 хиляди турски лири, а след това прави и второ дарение от 950 хиляди турски лири.

Ханде Ерчел, която има над 29 милиона последователи, също не се поколебава да вдъхновява всички с личен пример. Звездата от “Почукай на вратата ми” участва в подготовката на стоките, които да бъдат изпратени в пострадалите от земетресението райони.

Ханде Ерчел
Ханде Ерчел

Турската актриса използва социалните мрежи, за да поиска помощ, морална подкрепа и полезни контакти, за да окаже съдействие. Заедно с колегата й Бурак Дениз се включиха на живо в Instagram, за да поощряват хората да даряват.

За съжаление, след бедствието се разкриваха трагични хуманитарни последици. Всеки, освободен от руините, е истинско чудо.

Ерчел публикува съобщение, в което споделя, че е получила обаждания от деца с големи сърца по време на предаване на живо. Това я трогва много.

“Счупиха касичките си и дариха пари - разказва актрисата. - Например Гюзел Юсра Арад, 11-годишно момиче, което се бори с левкемия, дари част от средствата, предназначени за нейното лечение. Също така 11-годишният син на Угур Фатих Йоздемир, един от загиналите войници, дари надбавката си.” Ханде поздравява родителите на тези деца, които са ги възпитали като прекрасни хора.

Нейната колежка Демет Йоздемир, която навърши 31 години на 26 февруари, помоли феновете си да дарят на Needs Map, за да купят палатки за жертвите, вместо да пращат подаръци за нейния рожден ден.

“Това ще бъде най-добрият подарък за мен”, каза Йоздемир, следвана от над 15 милиона.

Демет Йоздемир
Демет Йоздемир

Друго популярно име от много турски сериали - Джансу Дере, известна още като Ейшан от сериала “Езел”, трябваше да успокоява всички заради слуховете, че загинала при силното земетресение.

Според журналиста Бирсен Алтунтас тя е част от инициатива за събиране на средства в помощ на семействата на жертвите и пострадалите от земетресението.

Известният и обичан актьор Керем Бурсин, който е партньор на Ханде Ерчел в "Почукай на вратата ми", също поиска подкрепа от света чрез профила си в социалните мрежи. В инстаграм той има над 11 милиона последователи, а перфектният му английски след годините, прекарани в САЩ, позволи неготово послание да стигне да милиони. “Имаме нужда от всякакъв вид помощ - призова той във видео. - Благодаря на всички нации и на всички, които ни помогнаха, но ние все още имаме нужда от помощ. Всяко дарение ще помогне. Моля, предайте това съобщение на хората около вас.”