Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 ГЕРБ - голям резил в Кюстендил. В столицата на черешите костилка заседна в гърлото на управляващите. Дясната коалиция на кмета Петър Паунов отново спечели изборите, а БСП взе второто място. Хората на премиера изпревариха със съвсем малко РЗС и ЛИДЕР. Не унивай, Бойко. Какво да каже канцлерът на Германия Ангела Меркел, която в същия ден загуби най-богатата германска провинция Рейн-Вестфалия.
Пък Боби Цеков коментира: “Частичните избори за общински съвет в Кюстендил бяха първият по-сериозен тест за реалното присъствие на политическите партии, коалиции и граждански листи преди парламентарния вот догодина.” Е, де…Ако беше вярно, СДС са готови за първа политическа сила. А като гледам какво става при сините - виж следващия пасаж..
 Не знам дали сте опитвали да сцепите клечка за зъби по дължина, и то на три части, но сините го направиха. Първо - в Пловдив се тури край на тригодишната Синя коалиция. Второ - ДСБ няма да помирише следващия парламент, каквото и да говорят. И трето - самото СДС се разцепи вътрешно. Като капак на всичко го отнесе Мартин Димитров, който хвърли оставка, докато Костов остана начело на шепата тъмносини спартанци.
А вече бившият председател на СДС откри врага - ГЕРБ, който се опитал да унищожи партията. Абе, аланколу, СДС започна унищожението си още когато ГЕРБ изобщо не съществуваше, а Бойко Борисов плахо надяваше униформата си на главен секретар на МВР и единствената му мечта беше да стане вътрешен министър.
 “Усмивки всекиму, коалиция - никому” - така бившият вицепремиер и съосновател на “България на гражданите” Даниел Вълчев определи предизборните позиции на бъдещата партия на Меглена Кунева на следващите парламентарни избори. Да видим какво ще говори след вота. Да не стане “Предлагаме всекиму, не отказваме никому.”
 Проведе се 48-ият конгрес на БСП, превърнал се в общопартийна дискусия на тема “Как да свалим Бойко Борисов и да върнем плоския данък”. В лидерския лов Първанов не успя да отстреля “зайчето” Станишев, който отдавна е старо куче и отново бе избран начело на политическата ловна дружинка на червените. А премиерът с чувство за хумор: “За хората е много по-интересен карнавалът в Габрово, отколкото карнавалът в София с конгреса на БСП”, отсече той в столицата на хумора и шегата.
 Малко факти и цитати: Бойко Борисов: “Премиерът на Катар е като Дянков - не дава пари за нищо и затова са богати.” Не бе, г-н премиер. Богати са, защото имат петрол, а Дянков не дава просто защото хазната е празна.
 Фундаментално: “Плевнелиев замина отвъд океана отново без съпругата си Юлияна Плевнелиева, а вместо от първа дама той е придружен от министъра на отбраната Аню Ангелов.” Късметлия…
 “Румен Христов - кандидат за поста председател на СДС”, съобщават медиите. Ама този не събра ли на президентските избори гласове, колкото Светльо от "Хиподил”? 
 През изтеклата седмица две от емблематичните лица на прехода бавно, но необратимо слизат от голямата политическа сцена - Иван Костов и Георги Първанов.