Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов от ИТН КАДЪР: НОВА ТВ
Тошко Йорданов от ИТН КАДЪР: НОВА ТВ

Политиката е лицемерна гняс, затова разобличаваме лошите и казваме истината, казва зам.-лидерът на ИТН

Слави Трифонов никога не е абдикирал от ангажимента си на политик. Но като влезем в парламента ще се реши дали да е депутат. Ако можеше, щеше да води 31 листи, законът обаче позволява да е водач на две.

Това е политически подход - никой не ни подкрепи изборите да са мажоритарни, затова ще водим по 2 листи, каза в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Тошко Йорданов, зам.-председател на партия ИТН.

В ефир той обяви, че в следващия парламент представителите на партията му ще направят възможното да има работещо правителство.

В последния парламент, в който бяхме, имаше непримиримост между партиите, но имаше правителство. В последния парламент, в който ни нямаше - нямаше и правителство. Политиката е лицемерна гняс. А ние разобличаваме лошите и казваме истината - има много лицемерие в политиката, заяви Йорданов.

Според него от едната страна са тези, които лъжат, от другата - лицемерите.
Когато бяхме заедно в коалиция също имаше лицемерие, но някои станаха Кирчовци. Не може на 40 и кусур години мъж да се пита татко си за това или онова. Всеки си докарва уважението сам - така че да пита татко си.

Митева и Каримански са добри професионалисти, аз ги доведох в политиката. Но едните са отборни играчи и са с тази група и в добро, и в лошо. Има и друга група - те не са отборни играчи, коментира зам.-лидерът на ИТН.

Той разказа, че когато партията му е била в МС, установили как разделението на властите е само на хартия - изпълнителната оглавява законодателната, а депутатите натискат едни копчета. И като се противопоставили, им казали, че са предатели.

За референдумът трябва да съберем 400 хил. лв., имаме време до 24 април. Много политици ги е страх - но президентска република сме го предложили преди два парламента.

Радев беше добър като издигна ПП, а като им лъсна некадърността - стана лош. Това са политически заигравки. Не президентът е овладял НС, а парламентите се саморазпускат. И причината за тази ситуация е НС.

Убеден съм, че бяхме несправедливо изхвърлени от предишния парламент. Самият Георги Свиленски от БСП обясни как Кирил Петков му е предлагал повече машинен вот.

Списъкът "Магнитски" посочва хора в големи корупционни схеми. За него има сериозно разследване, за да влезеш в този списък. Последният цапардосва повече БСП, а за Влади Горанов закъсняха.

Но шоуто продължава, винаги сме го правили. Песента за Лена е политическа сатира. Някои политици - политически еднодневки, не търпят на сатира и страдат, каза Тошко Йорданов.