Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна
СНИМКА: НИМХ
Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна СНИМКА: НИМХ

Днес времето е доста ветровито, но топло за края на февруари. Облачността е променлива, по-често - значителна. Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна. Предупреждение от втора степен - Оранжев код, важи в области от Северозападна, Северна и Южна България. Там вятърът ще е бурен със скорост до 100 километра в час, съобщават от НИМХ, цитирано от bTV.

На места в Родопите превалява слаб дъжд. Максималните температури в страната ще бъдат между 17 и 22 градуса. В София - около 18, 21 градуса - в Пловдив и 20 - във Варна. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца.

Силен е вятърът в Източна България и по нашето Черноморие. Там максималните температури ще са между 15 и 20 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Силен и бурен е вятърът днес в планините. Прогнозата е за променлива облачност. На места - с превалявания от дъжд, а над 2200 метра - от сняг. Максималните температури в планините ще бъдат между 4 и 10 градуса.

От утре започва понижение на температурите. Силен ще е вятърът в Североизточна, Източна и част от Южна България. На места предстоят валежи от дъжд, а в планините на височина 1200 метра - от сняг.

Поне до петък изгледите са за предимно облачно и студено време. Във вторник - превалявания от дъжд над Южна България. Значителни ще са количествата на валежите в Югозападните райони и Рило-Родопската област.

От сряда - отново превалявания, но предимно слаби. Тогава температурите ще се понижат още и очакваме дъждът да преминава в сняг.