Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Върховният касационен съд се е произнесъл по делото окончателно.
Върховният касационен съд се е произнесъл по делото окончателно.

Високи държавни цели, ниски бюджетни дадености

Миналата седмица прогресивната общественост в България бе потресена – Върховният касационен съд забрани на българите да си сменят пола.

Но преди да си късаме ризите от гняв, нека вникнем в един важен детайл – забраната се отнася за юридическата смяна, а не за физическата. Де факто всеки мъж си остава свободен да се превърне в своето друго и дори да роди дете, стига да може. Само че дори да роди, пак няма да може да си извади женски паспорт.

Но не остатъците от комунизма в главите на магистратите, а най-висшите държавни интереси налагат този компромис с човешките права.

Кой е най-важният приоритет на България тук и сега?

Да ни пуснат в еврозоната, разбира се. Ако ВКС разреши на мъжете да си вадят женски паспорти, тогава всички тарикати ще хукнат да се възползват, за да се пенсионират по-рано.

Допълнителните пенсии ще отворят такава дупка в бюджета, че още един критерий за еврозоната ще се счупи като порцеланова чиния.

Или смяна на пола, или смяна на лева

– на този етап едното изключва другото. ВКС не си го признава на глас, но най-важните държавни съображения винаги се потулват.

Живеем в епоха на перманентни избори, а това налага перманентна предизборна демагогия, която така разду социалните разходи, че само едно нежно “боц” може да спука бюджетния балон.

Тогава правителството ще хукне да проси нови и нови заеми при все по-високи лихви, докато наруши критерия за размера на държавния дълг. И докато се огледаме, ще имаме не едно, а цели три нарушения – инфлация, бюджетен дефицит и дълг.

Адио, еврозона. Сбогом, евро. Оставам с любимата в родината.

Не е ли по-разумно да изчакаме с женските паспорти, поне докато се отървем от пустия лев?

А каква ли дупка в бюджета ще се отвори, ако приемем Истанбулската конвенция?

Американският опит доказва емпирически, че ранното обучение в джендърен релативизъм насърчава невръстните масово да експериментират с нова идентичност. Знаете как са децата - днес ще става пожарникар, утре космонавт, вдругиден педераст. Пардон, ЛГБТ.

И без да пита родителите, училищният лекар му изписва хапчета против пубертет. А те струват хиляди левове. Част ще поемат фондациите, друга част – министерството на образованието или на здравеопазването, все тая.

Ако случайно министърът е от БСП и се дърпа, ще го поканят на молитвена закуска.

Но това е само началото на разходите

Когато просветеното дете стане юноша, идва ред на хирургическата трансформация. При нея вече става въпрос за десетки, дори стотици хиляди левове, именно левове, тъй като еврото тогава ще го гледаме през крив макарон. И не е само една операция, а цяла серия, в продължение на поне 10 години.

С това разходите не спират, защото трансформираният в плеймейтка младеж ще трябва да гълта скъпи хормонални лекарства до края на живота. А ги е спрял, а му е тръгнала брада. Коя българска партия би си сложила такъв начело на листата?

Подобни разходи ще могат да си позволят само най-богатите олигарси.

Но както помага с въглищата и дървата, държавата ще бъде принудена да помага и на бедните при смяна на пола, защото иначе Нидерландия никога няма да ни вдигне табуто за Шенген.

Вярно, Брюксел ще отпусне субсидии, но те ще покриват едва 50 на сто от разходите, от които поне 50 на сто ще отидат за батко и братко, а за останалото ще трябва да се бръкне министърът на финансите.

Знаем как се изразходват европейските пари. Фалшивите травестити ще са поне 10 пъти повече от фалшивите къщи за гости заедно с гостите. Да бе още Горанов, той би намерил изход, сигурно щеше да потърси инвестиции от емирствата, които имат нужда от системни администратори в харемите.

Но уви, както я караме все на служебни правителства, нищо чудно утре

да започнем да си продаваме танковете на Путин

Който смята, че силно преувеличавам разходите за половата просвета сред децата, той не следи събитията в най-развитите страни. Там това е биг бизнес на гърба на държавата. Там плодовете на просвещението са много по-едри, отколкото в този сдържан текст.

Мога да препоръчам десетки книги и статии за напредъка в САЩ, но за бързо навлизане в темата нека знаещите английски прочетат следния монолог на знаменития американски телевизионен водещ Тъкър Карлсън: https://www.foxnews.com/opinion/tucker-arlson-children-destroyed-by-this.

Америка е богата и затова Тъкър прескача проблема с парите и набляга на видоизмененията при децата, но ние тук не можем да си го позволим. Ние първо трябва затягаме колана, за да се освободим от игото на лева.

Затова аз имам конструктивна идея –

нека все пак приемем Истанбулската конвенция, но с лека редакция.

Това няма да е прецедент, тъй като антибиологическото разбиране за пола в българския превод на конвенцията е много по-радикално изменение. А моето предложение е едно нищо. Да на полово флуидната просвета, да на свободния избор на пола, но засега само за граждани от 65-годишна възраст и нагоре. Тогава вече промяната няма как да се отрази на пенсионните разходи.

Дори да се наложи здравната каса да поема медицинските разходи на транссексуалните пенсионери, това няма да продължи дълго. От 65 до 73 г., колкото е средната продължителност на живота в България, остават едва 8 години. Има и бонус –

хирургиите и дрогите вероятно ще съкратят този срок наполовина

Сравнете го с една трансформация, която започва на 10-годишна възраст – цели 63 години тя ще тежи на бюджета като камък на народната шия.

65 години е възрастта, в която човек вече е достатъчно поумнял, за да не прави непоправими житейски грешки. Оттук нататък може само да оглупява. Затова на 65 имаме идеално равновесие между евроатлантическите ценности и решенията на Конституционния съд. Тогава е златното сечение между минало и бъдеще, мъжа, жената и цените на яйцата.