Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин
Владимир Путин

Той размаха пак ядрената тояга - все за да впечатли колебливи политици 

Няма я онази самоувереност отпреди година, защото войната не се развива по неговите очаквания

Владимир Путин изглежда доста зле. Онази самоувереност в изявленията от 21 и 24 февруари миналата година е изчезнала, няма я.

Руският президент видя, че прогнозите на хората около него не се сбъдват. И се сблъска с една изключително мотивирана Украйна с ръководство, решено да се противопостави на тази руска агресия. Оказа се, че

руската армия е наистина втората по сила, но в Украйна

Фактите от бойното поле са достатъчно красноречиви - Русия бе принудена да се изтегли от района на Киев, Чернигов и Суми още през март миналата година, а след това претърпя тежко поражение в началото на есента в района на Балаклея, Лиман и на север към Купянск.

След това бе принудена да се изтегли към десния бряг на Днепър от Херсон. При това положение Русия загуби почти 50% от териториите, които бе успяла да окупира в първите седмици на войната. Това са военни загуби на Русия. В момента тя постига скромни тактически резултати, заради което обаче дава невероятен брой жертви.

Броят на жертвите за последните два месеца са средно три пъти повече, отколкото в началото на войната

Затова няколко пъти, включително и сега, Путин размахва и ядрената тояга. И го виждаме както с отказа от договора СТАРТ 2, така и приказките за разработване и изпитване на ядрени оръжия.

Русия обаче не е онази сила, която навремето беше СССР, когато имаше не само паритет, а превъзходство на Съветския съюз като брой носители и бройки бойни глави, които поддържаше. В икономическото и технологичното състояние, в което се намира вследствие на санкциите, Русия няма как да произвежда по-нови и съвременни оръжия, с които да плаши света.

Размахването на ядрената тояга е, за да впечатли някои все още колебаещи се политици

от демократичния свят. А за съжаление, такива има, включително и у нас.

Твърдението, че Западът е бил активен, а Русия се отбранявала, си е чиста лъжа и пропагандна тези на руския президент. Знаем, че той беше струпал войски около границата на Украйна от три посоки в продължение на 5 месеца. А САЩ, впоследствие и Великобритания започнаха да доставят най-необходимите противотанкови и преносими зенитни средства едва през януари. Не е имало абсолютно никаква заплаха от страна на Запада и Украйна към Русия.