Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антарктида Снимка: Пиксабей
Антарктида Снимка: Пиксабей

Каква е Антарктида през погледа на изследователите? Кои са най-впечатляващите видове на ледения континент, открити от българските учени? В зала „Риби“ ще видите необикновените водни обитатели на ледения континент - гигантският антарктически червей, нототениеви риби и легендарната ледена риба, събрани от българските антарктически експедиции след едно спиращо дъха приключение.

В зала „Палеонтология“ вижте останки на динозаври, на древни бозайници и гигантски амонит, на които биха завидели не един и два музея по света.

В това вълнуващо пътешествие с вас ще бъде и сп. „Космос“.

От 11 февруари 2023 всеки посетител на Националния природонаучен музей при БАН и неговия филиал в Асеновград - Палеонтологичен музей "Димитър Ковачев" може да си вземе безплатен брой от списанието и да продължи да изживява чудния свят на природата и науката у дома.

Кампанията включва избрани броеве и продължава до изчерпване на количествата.

До края на месец февруари в зала „Левентис“ ще гостува изложбата на Природонаучния музей в Бургас, посветена на красивата странджанска природа “От жълъд до вековно дърво”.

Само на 25 и 26 февруари може да участвате в работилницата за научна илюстрация “Как се рисува маменчизавър” – едни от най-разпознаваемите и най-трудни за рисуване динозаври, живели на сушата.

Къде са били ноздрите им, каква всъщност е била анатомията на тези древни гиганти, всичко това ще научите от палеонтолога и палеоилюстратор Владимир Николов.