Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов КАДЪР: NOVA
Атанас Атанасов КАДЪР: NOVA

Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Миля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност. Това заяви пред NOVA съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

Той коментира и санкциите по списъка "Магнитски". "Новите санкции по закона „Магнитски” са удар по България. В зависимост от санкционираните лица се правят асоциации. И това е неминуемо. Но сега искат доказателства, а всичко е ясно", подчерта той.

„Става въпрос за процедура в друга държава, която обаче е велика сила. Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства”, подчерта той. И допълни: „Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ”.

„Мисля, че на вота ще има специфичен подем в българското общество за промяна и ще се вдигне избирателната активност. Ще говорим на хората как може да им се вдигне стандарта на живот. Не искам да разчитам на „Магнитски” и това нещо да бъде използвано. Абсолютно превратно и тенденциозно е и е част от пропагандната машина на ГЕРБ и ДПС – да се опитват да ни обвиняват, че ходим при чужди посолства да създаваме лош имидж. Смятам, че трябва да се проведе позитивна кампания", категоричен е той.

"Има публични признаци за това, че господин президента нарушава конституцията. За това, че се поставя над Народното събрание", каза още Атанасов.