Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът от изследователски център "Тренд" Евелина Славкова  КАДЪР: БНТ
Социологът от изследователски център "Тренд" Евелина Славкова КАДЪР: БНТ

Всички са съсредоточени върху местните избори - както ПП и ДБ, така и ГЕРБ, които ще се опитат да си запазят кметовете по места. Тази битка ще надделее в опитите на политическите формации да водят разговор. Това каза социологът от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова в предаването "Още от деня" по БНТ. 

По думите й усещането, че отново може и да няма редовен кабинет, ще откаже част от избирателите да отидат до урните. Тя обърна внимание на януарското проучване на "Тренд", според което хората поставят като най-основен и голям проблем инфлацията и обедняването.

Хората искат някой, който да реши тези проблеми. А на следващо място се нарежда политическата криза. Българското общество почва силно да проблематизира политическата криза, в която се намираме, каза още Славкова. И обясни, че вече две години се наблюдава битката срещу т.нар. статукво, затова ДБ и ПП ще се опитат да направят някакъв фронт.  

Механичният сбор показва, че 1+1 прави 2, каза още Славкова по отношение на коалиционното споразумение между ДБ и ПП, както и подкрепата, която получава според последното изследване на "Тренд". Кампанията е изключително важна и не трябва да бъде подценявана от политиците, предупреди Евелина Славкова.