Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Идеята за разпределение на част от централната администрация по области възбуди местните мераци като при бай Тошово време. Градовете вече воювали помежду си коя от държавните агенции да приютят, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като изненадващо се появи на инспекцията на строежа на участък от магистрала "Хемус". Тук имам да кажа две неща. Определението "изненадващо", когато Бойко се яви на строеж на магистрала, е толкова вярно, колкото и изненадата, че слънцето е изгряло от изток. Нейсе. Второто е нов виц от фейсбук: "Разпределя Бойко новите назначения. В Русе - митниците, в Пловдив - туризмът и земеделието, във Велико Търново - НАП. Във Варна - Агенцията по рибарство и аквакултури. " "А Агенцията по горите - в Мадрид" - допълнил царят.
- Приеха закона за конфискациите. "Най-важното, поне според мен, както казаха и моите колеги, е, че този закон очевидно не е насочен към обикновените български граждани", подчерта немският посланик Хьопфнер. А Мая Манолова под път и над път се тръшкаше, че този закон ще удари по обикновения българин. Ако обикновеният българин е този, който трупа по 250 хиляди без документи, какво ли правят "необикновените"? И кого всъщност защитава БСП?
- През седмицата Иван Костов на първо четене си "взе" Синята коалиция за следващите парламентарни и евроизбори. Водачите на листи в парламентарния вот ще бъдат 14:17 в полза на СДС или аха, по равно. Остава да определят Надето Нейнски още веднъж за кандидат-евродепутат и пъзелът е нареден. Петър Стоянов и половината СДС обаче не мислят така. И правилно - не се бяха карали близо три месеца. Както се казва - ще следим темата. Следете я и вие. Особено след 15 май.
- Станишев дръпна яко. Номинациите му за партиен лидер са повече от 2 пъти над тези на Първанов. Серго подкрепи Оланд, Оланд спечели изборите, Мартин Шулц дойде в София... По всичко личи, че лидерското място в БСП клони към настоящия водач на партията. Въпросът е какво ще направи Първанов - ще подкрепи на изборите БСП, или ще продължава да изрича азбуката от АБВ нататък. Като евентуален партньор на ГЕРБ. 
- Словесно изящество, виртуозно майсторство на богатия ни български език демонстрира депутатът Емил Василев (независим от РЗС). Ето как нарича социолога Кольо Колев от "Медиана": "П...тка си Кольо, курва и проститутка! Без извинение! Такъв си беше от малък - срещу пари лижеше гъзовете на силните политици на деня, без разлика на партийната им принадлежност", написа на виртуалната си стена Василев. Пък Красимир Велчев от ГЕРБ поиска властта да минава на психотест, преди да топне човка в народната каца. Да ви кажа - има защо.
- Няколко информации без новини. Меги Кунева очаквано обяви, че създава партия. Братя Галеви продължават да са в неизвестност. Премиерът откри ремонтирана болница. Чиновниците пак ще получават бонуси. Корнелия Нинова пак опъна нервите на Бойко Борисов.