Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът Андрей Райчев КАДЪР: Би Ти Ви
Социологът Андрей Райчев КАДЪР: Би Ти Ви

"В България разговорът за политика е почти разговор за корупцията. Нещо повече - разговорът между политиците е обвит във взаимни обвинения в кражба. Разговорът на нашите политици със западните е непрекъснато доносничене кой краде. България е много корумпирана страна, но точно горе-долу колкото другите. "Магнитски" не се прилага в друга европейска страна". Това каза социологът Андрей Райчев пред бТВ.

„Законът „Магнитски“ е неморален. Някакъв човек идва и казва - вие сте крадец. Не дава на българското правосъдие някакви доказателства. За един от включените се казва - „той има 5 млн. лева в офшорна сметка“. Щом си толкова сигурен - знаеш сметката. Можеш да я предадеш, но - не“, каза още Райчев. И обясни, че това "плаши до смърт българските политици". Това не е за преди изборите, а за след
изборите. Съветите, които се получават в едно посолство, няма да са неутрални. Америка губи от това, обясни Райчев.

И обясни, че българите харесват руснаците по съвсем други причини, а не харесват Путин. 

Разгръщането на скандала по списъка "Магнитски" поставя под опасност влизането ни в Шенген, ако прокуратурата не се заеме с корупцията, каза д-р Иво Инджов, политолог и преподавател по политически комуникации.

Ще има последици. Изплашени са. Бойко Борисов панически се дистанцира от Владислав Горанов. БСП по комсомолски бранят Овчаров и другите двама, свързани с енергетиката. Най-неадекватна е позицията на ДПС, които бранят Делян Пеевски“, каза Инджов. Според него Левицата няма да успее да влезе в новия парламент. Причината е, че те са "изхабени лица". Нямат ценностна система БСП в този момент, те се занимават с джендър идеологията, каза още той.

ГЕРБ през последните две години имаше един принципен аргумент е, че "Промяната" легитимираха БСП във властта, каза доц. Стойчо Стойчев. "Не знам защо не се оповестят настоящи деятели на корупцията, а само предишни такива. Владислав Горанов беше освободен като министър на финансите заради съмнения за връзки с Делян Пеевски. По тази линия Владислав Горанов беше санкциониран от Бойко Борисов преди три години. Ако е замесен в корупционни схеми, една партия може да го освободи и да се дистанцира. Който трябва да го разследва - да го разследва“, каза Стойчев.