Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Тонев СНИМКА: Йордан Симеонов
Румен Тонев СНИМКА: Йордан Симеонов

Румен Тонев бил осъждан за притежание на боеприпаси през 1996 година с глоба                              

Бившият полицай Румен Тонев, който е обвинен за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав, влачил тялото на 45-годишния мъж по стълбите на кооперацията към мазето. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледаше мярката за неотклонение на 52-годишния Тонев. 

Снимки от кооперацията на улица "Черковна" 69 показвали наличието на кървави следи. Съдия Николай Младенов посочи, че не е ясна причината поради която тялото на Иван Владимиров е било влачено към мазето, но това едва ли е било, за да му се помогне, а по скоро то да бъде укрито, но появата на съседи е попречила. 

Самият Тонев казал пред един от комшиите си: "Иван искаше да ме убие". Той извадил лютив спрей и го напръскал, после видял, че Владимиров носи и метален предмет в ръката си, най-вероятно катинар. Тогава извадил законния си пистолет "Байкал" и застрелял психолога. 

Трагедията става на 8 февруари около 22:30 на улица "Черковна", където Тонев живее на първия етаж. Той обитава жилището заедно с 70-годишната си майка. Не е женен. Пред съда каза, че има ТЕЛК 34% инвалидност, но не е пенсионер по болест, но и не работи. Адвокатката му го описа като неконтактен, но пък винаги провокиран от други обстоятелства. 

По време на делото стана ясно, че Тонев е осъждан, но реабилитиран. През далечната 1996 година, той е съхранявал незаконно боеприпаси, за което е наказан с глоба. Съдът остави Тонев в ареста.                                                                                                                                                                                                                                  

Румен Тонев СНИМКА: Йордан Симеонов
Румен Тонев СНИМКА: Йордан Симеонов