Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов КАДЪР: NOVA
Даниел Митов КАДЪР: NOVA

Санкциите, наложени върху Владислав Горанов по закона “Магнитски”, не могат да опетнят всички в партия ГЕРБ. Това заяви пред NOVA Даниел Митов.

“Би било добре да се видят ясни доказателства от САЩ и те да се използват от институциите, които се занимават с разследване”, допълни Митов.

Той заяви, че ГЕРБ е заела позицията си по казуса: “Винаги сме държали на това българският политически разговор да доведе до това в България да се развиват механизмите, гарантиращи върховенството на правото и борбата с корупцията. Това е нашата позиция”, категоричен е Митов, но отрече да е обсъждано изключването на Горанов като член на партията.

“Хората, които са много гръмогласни по темата “Магнитски” ни докараха Румен Радев, а ДБ унищожиха собствения си кандидат за президент, за да му помогнат”, коментира още Митов.

По думите му в България е нужен закон за лобизма, както и реформи върху превантивната част. И даде пример - “Как един министър осъществява срещите си с трети лица, какви протоколи се водят, има ли публичен график за тези срещи”.

По думите му има държави, които прилагат подобен тип механизми, но те трябва да бъдат допълнени, за да служат като превантивна мярка у нас.