Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски КАДЪР: Ютуб/UATV English
Володимир Зеленски КАДЪР: Ютуб/UATV English

Украйна и Европейският съюз се борят заедно срещу Русия, която е "най-антиевропейската сила на света". Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в реч пред Европейския парламент, предаде Асошиейтед прес.

"Само нашата победа ще защити европейските ценности", заяви той.

Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати просто в тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна, предаде БТА.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.