Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Земетресението в Турция, 06.02.2023 Снимка: Facebook/@Tekin Atesnal
Земетресението в Турция, 06.02.2023 Снимка: Facebook/@Tekin Atesnal

През цялата изминала вечер спасители издирваха затрупана майка с трите ѝ деца под руините на рухнал блок. Към момента няма добри новини.

Близките и на други затрупани хора чакаха с часове, надявайки се, че роднините им скоро ще бъдат извадени изпод разрушенията.

Бащата на затрупаната жена с деца, който очаква да ги види живи вече втори ден, разказа пред екипа ни как се е случила трагедията, съобщи БНТ.

"Имам три деца. Дъщеря ми, която е затрупана, остана под руините с трите си деца. Завърши държавния университет в Сивас и беше учителка. След като се омъжи, замина за Германия и живя там близо 14 години, но се върна, защото много ѝ липсвахме. Нанесе се в блока, който се срути. В деня на земетресението излезли навън, но на децата им станало студено и се върнали за дрехи. Точно докато са били вътре се е случило второто земетресение и са били затрупани, защото не са могли да напуснат сградата".

И в момента продължава разчистването на останките от сградата, екипите почти са стигнали до основите. Навсякъде в Адана мирише на дим от огньовете, които вече горят дни наред, за да могат хората, останали без домове, да се стоплят.