Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепрезидентктата Илияна Йотова бе сред гостите на Иван Гарелов.
Вицепрезидентктата Илияна Йотова бе сред гостите на Иван Гарелов.

Благодаря, учителю, за всичко, което направи за нас, каза вицепрезидентът и връчи плакет на журналиста за изключителен принос 

Иван Гарелов откри тържеството си с истинска новина - първият тираж на книгата му е изчерпан

Гарелов на 80? Дали не е фалшива новина? С тази шега вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави журналиста, от който се е учила в професията, и пожела: Дай боже всекиму да има такава енергия!

В знак на признателност и за изключителния му принос в българската журналистика тя му връчи плакет на вицепрезидента на Република България.

А той посрещна гостите за рождения си ден вчера с новина - първият тираж на книгата му "Рокендрол, шпионаж и... последен валс" е изчерпан. Мистър Панорама съчета празника си с представянето на новата си книга, отпечатана от издателство "Труд".

"С необичайно заглавие е, но вие сте журналист и знаете как веднага да грабнете вниманието на читателите", каза Йотова. Даде и пример, като цитира думите му в интервю за "24 часа" как книгата му е подредена като новинарска емисия. Самата тя журналист от "По света и у нас" на БНТ, обясни как най-важното се казва в първите 5 минути. Прави го и Гарелов в книгата си още с първото изречение - "Не се чувствам част от едно изгубено поколение". "Нямате основание да се чувствате така, още по-малко основание имат онези, които твърдят, че българите са изгубено поколение", каза Йотова.

И припомни онези 21 години, в които той е водещ на "Панорама" - отначало излъчвана в събота, после и в петък, а родителите казват на децата си: "Тихо, да чуем Гарелов". Припомни и интервютата на журналиста, ценни с това, че в тях успява да покаже човека, който стои зад поста. "Много малко сред нас могат да го правят. Благодаря, учителю, че ме научи на този тип журналистика, благодаря за всичко, което направи за нас и че продължаваш да ни даваш съвети", каза Йотова.

Да продължава да сочи или ъгъла, или славата - това му пожела вицепрезидентът, след като разказа как и до днес двамата продължават да се чуват по телефона. В техните разговори той й казва: "Моето момиче, не си на прав път" или "Така се прави". Никога нищо не й е спестил - нито грешките, но и похвалите.

"Напишете своята биография - урок за нашата професия", помоли го Венелина Гочева, директор на издателство "Труд" и издател на в. "24 часа". С респект тя посочи големия смисъл в професионалната му кариера. Той е човек на каузата - навремето заедно със Соломон Паси и "24 часа" канят папа Йоан Павел Втори в България и той наистина идва, въпреки че никой не вярва в успеха на кампанията. И е човекът, превърнал "Панорама" в предаване, което и до днес е мястото да се чуват различни мнения - нещо, останало твърде дефицитно.

Отборът на мечтите - хора, оставили диря в живота му, събра за 80-ия си рожден ден легендата на "Панорама" и телевизионната журналистика в България Иван Гарелов.

Кои бяха гостите на Гарелов, вижте във видеото.