Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Докато Сергей на първомайската трибуна громеше ГЕРБ, а гневни социалисти вееха червени знамена, Борисов (забележете - в отсъствието на медии) също се включи в честването на празника. Докато в София протестираха пред Народното събрание, премиерът ненадейно се появи на инспекция на Лот 4 от автомагистрала "Тракия", където кипеше усилен труд. "Празникът на труда се усеща по-добре сред работещите, които изпълняват срокове и виждат как магистралата израства под ръцете им, отколкото в Борисовата градина на митингите на БСП", заяви Борисов, като не пропусна язвително да отбележи, че на магистралата работещите са повече, отколкото протестиращите пред Народното събрание, които били докарани от цялата страна. Демек - докато на жълтите павета Станишев се вайка, на магистралата хората работят. Е, умее ги тия работи с PR-а премиерът и това си е. Две неща не разбрах - къде бяха в този ден профсъюзите и защо не пуснаха Първанов на трибуната на протеста.
- "Депутатите пръснали 632 бона за екскурзии в чужбина", отбелязва иронично информационна агенция. Всъщност това са парите за задгранични командировки. И сред първенците учудващо не била Цецка Цачева, а Костадин Язов, Георги Пирински, Лъчезар Тошев и забележете - независимият Марио Тагарински. Винаги съм смятал, че независимите депутати са крайъгълният камък в българо-чуждестранните отношения, но ми трябваше и официално потвърждение.
- Бенин, Гвиана, Намибия и Източен Тимур изпревариха България по свобода на медиите според класацията на неправителствената организация "Фрийдъм хаус". Ние сме на 78-о място и се водим страна с частично свободни медии. Иначе казано - у нас издателят е свободен да нарежда на журналиста, а журналистът е зависим от нарежданията на издателя му. С други думи - който плаща, той поръчва и музиката. Малко е утешението, че и в Унгария свирят като нас. 
- Повече от 50 души от НДСВ-Русе вкупом напуснали жълтата партия и се записали в ГЕРБ. По този повод Георги Станков пише във фейсбук: "Нормално, при кого да отидат? При брюкселската банкерка, при съветското зайче, при Командира без армия, при момчето Мартинчо, при полумесеца, при ГОРДата банда или при тримата атакисти? А да бъдеш оръженосец на ловеца на архари дори на "Позитано" не им се иска."
- Миналата седмица се проведе най-смешното заседание на парламента - около вота на недоверие. Тази - най-скандалното - по приемане на Закона за конфискацията. Прав е Анастас Анастасов, че в залата витаеше малоумието. То напуска сградата комай само по ваканциите, а премиерът се размина с оставката. 
- Цялата смяна митничари (32 души!) на Капитан Андреево хваната да си разпределя рушвети. Не един, не и двама...Тия за 100 евро като нищо ще пуснат и Бин Ладен в ЕС, ако възкръсне. Да не говорим за контрабандата. И това била най-стриктно охраняваната външна граница на Съюза. Какъв Шенген, какви 5 лева... 
- Филип и Александър Македонски включени в поредицата "Бележити българи", съобщава нашата преса. Братята македонци готвят кавър версия на тв рекламата: "Е за наденицата ви утепах."