Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA
Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA

Главният прокурор Иван Гешев не е присъствал на молитвена закуска в САЩ по покана на президента Байдън. Това е бил един PR ход на прокуратурата, но от американското посолство са изпратили опровержение.

Това обясни депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по Нова телевизия. "Присъствието на тези закуски струва много пари. Кой плаща за присъствието му на тази молитвена закуска? Аз изпратих 4 въпроса на прокуратурата, за да разбера кой е поканил Гешев", заяви още Мирчев.

Той беше категоричен, че ГЕРБ не иска да бъде приет механизма за разследване на главния прокурор. И обясни случилото се на комисия, когато не се събраха достатъчно депутати: "ГЕРБ приложиха процедурна хватка. 11 наши депутати бяха в зала, останалите бяхме на комисия за NEXO, бягахме, за да стигнем до кворум, но ГЕРБ и ДПС не се регистрираха умишлено".

С "Продължаваме Промяната" преследваме голяма цел - да сме първа политическа сила и да получим първия мандат, но имаме ясното съзнание, че няма да съберем 121 депутата. След това ГЕРБ трудно ще обясни защо не биха ни подкрепили. Обединяваме се около пет приоритета.

По думите му коалицията им няма да се напълни с "кухи брандове". Ролята на НДСВ на тези избори била да отнеме гласове от политическите сили.

По въпроса с поскъпването на "Гражданска отговорност" той обясни, че групите извън ДБ и ПП не са присъствали в икономическа комисия, а целта е да се обслужват интересите на конкретна застрахователна група. "Лобито на определена група е изключително силно, 5 партии работят против интереса на България". Промяната  в Кодекса за застраховане е необходима, за да влезем в Еврозоната. В момента България плаща презастраховане, така че гражданската отговорност по-скоро ще спадне, а няма да поскъпне, прогнозира той.