Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АМБИЦИИ: Румен Хаджиев е категоричен, че партия "Победа" ще е дългосрочен проект.
АМБИЦИИ: Румен Хаджиев е категоричен, че партия "Победа" ще е дългосрочен проект.
Нова партия ще се появи през юни на политическия хоризонт, научи "168 часа". Името й е "Победа" и вече се градят структурите по региони. До седмици се чака и съдебното решение, с което ще бъде официално регистрирана. "168 часа" се свърза с бъдещия председател на новата формация Румен Хаджиев.
По думите му учредителите са млади и необременени с политика. Целта им е да бъдат алтернатива на сега действащите партии. Позицията в политическия спектър, към който ще принадлежи "Победа", е център - дясно.
"Членовете на нашата партия са млади и амбициозни хора, представители на бизнеса, студенти. Общото между нас е, че сме хора от народа, без стари и настоящи политически лица. Надяваме се постепенно да променим политическия пейзаж в България. Създаваме партия "Победа", за да се противопоставим на порочното явление, което наблюдаваме от 22 години - щом политиците влязат в парламента, забравят за обещанията си пред хората. "Победа" е дългосрочен проект. Ще участваме на предстоящите парламентарни избори, но дори и да не прескочим бариерата, ще продължим дейността си" - казва бъдещият председател на партията, 30-годишният бизнесмен Румен Хаджиев, който работи в сферата на външнотърговските отношения. Досега не е попадал под светлината на прожекторите, както и сподвижниците му. От учредителна декларация на политическа партия "Победа" става ясно, че тя ще се стреми с всички законни средства да отстоява човешките права и свободи, да се бори с неправдата и да работи за просперитета и благосъстоянието на гражданите.
Румен Хаджиев разказва, че и досега със съмишлениците си е предприемал инициативи, но те са били предимно за дарения на домове за сираци, приюти за старци и духовни храмове.
"Обществото е забравило историята на дедите ни. Погледнете паметниците на културата в какво състояние са, вижте църквите и манастирите колко са изоставени, особено в дълбоките провинции. Ако не са празници като Великден, колко млади хора ще отидат да запалят свещичка?" - пита риторично Румен Хаджиев, според когото е нужно утвърждаването на духовните и културните ценности на България и на християнството като основна религия. Според него и съмишлениците му, които не иска засега да оповестява, новата партия "Победа" ще работи за насърчаване на малкия и средния бизнес, който най-много страда в момента. Освен това учредителите си поставят за приоритетна цел борбата с корупцията, с която самите те са се сблъсквали в бизнес начинанията си. Друга основна цел според учредителната декларация на "Победа" е подкрепата на младите семейства в отглеждането на децата им и жилищното настаняване. Румен Хаджиев разказва, че и досега с бъдещите си съпартийци са работили по проекти за подобряване на социалния статут на гражданите и имат необходимия опит в тази насока.