Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин
Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин

Силно се надявам ПП и ДБ наистина да се явят заедно на изборите. През последните месеци и двете формации се правят на това, което не са. "Ние сме по-скоро леви", казват от ПП, "и затова няма как да се обединим с онези десните от ДБ". А пък от ДБ казват, че нямало как да се обединят с "левичарите от ПП", които иначе много харесвали.

Разбира се, нито едните са леви, нито другите са десни. И двете формации са проекции от жълтопаветния планктон, който никога не се е интересувал от идеологии. Планктонът иска само едно - да бъде на печалба. Планктонът е NEXO - вземи парите и бягай, а ако те хванат, плати си глобата, във всеки случай тя ще е по-малка от печалбата, и пак бягай. Материалният просперитет е единственото, което ги вълнува. Ако в даден момент умнокрасивитетът прецени, че на мода са левите идеи, той става ляв. Ако в друг момент усети, че десните мерки се харчат повече, става стопроцентово десен. А дали планктонът ще се казва ДБ или ПП, няма никакво значение.

А, и още една характеристика на тези еднотипни проекти - първосигнално евроатлантически са. Не по идеологически причини, разбира се, а защото основната цел на умнокрасивитета е да се хареса на Големите чуждестранни началници. Затова ще изпълни, без да се замисля /не че много обича да мисли, де/, всяка заповед от Брюксел или Вашингтон, колкото и абсурдна да е тя. Това е най-сигурният начин началниците да не пречат на обогатяването.

Така че няма нищо по-естествено от това ПП и ДБ да станат едно. Едно общо безмозъчно и евроатлантическо нищо.

*От фейсбук!