Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В София има “Докторски паметник” в памет на загиналите руски лекари. Снимка Архив
В София има “Докторски паметник” в памет на загиналите руски лекари. Снимка Архив

Всеки български учител по история трябва твърдо да усвои и да изисква от своите ученици твърдо да запаметят следните факти:

1. По време на руско-турската война 1877-1878 г на Балканския фронт (или както русофилите обичат да повтарят “за нашата свобода”) са паднали убити в битки около 12,000 войници и офицери и около 7000 ранени са починали от раните си. Много повече са загинали от болести, защото руският император не е смятал за нужно да разкрива военно-полеви болници, но затова пък има “Докторски паметник” в София, в памет на загиналите доктори. В същата война са загинали около 8,000 румънски войници, също над 2,000 сръбски войници, а в самата руска армия много от загиналите са били украинци, финландци, белоруси и пр.

2. По време на Втората Световна Война малка България е дала над 20,000 убити войници в сражения с Вермахта по бойните полета на Сърбия и Унгария. Тук не се броят онези най-малко 35,000 убити незабавно без съд и закон след нахлуването на съветската армия у нас. Резултатът от тази война директно за България е, че Македония завинаги става част от титовска Югославия. А из цялата страна се издига гора от паметници славещи окупатора и до днес.

От Фейсбук.