Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Семейство Захариеви на сватбата си.
Семейство Захариеви на сватбата си.

Младоженецът твърди как винаги е знаел, че съпругата му ще бъде със светли очи

Никой не ни е сватосвал, не ни е запознавал, най-вероятно не е и подозирал, че комбинация помежду ни е възможна. Но тя ми се случи, а аз не я пуснах. Това е, каза актьорът Борислав Захариев, познат още като Боби Турбото.

Наскоро той и бившата депутатка от ПП “Атака” Калина Крумова се врекоха във вечна любов един на друг. Щастливото събитие се случи това лято в тесен кръг. Захариев описва брачния им съюз като “тържество на любовта”. Сватбата ни беше точно такава, за каквото и двамата си бяхме мечтали. Пълен синхрон. Най-тесният възможен кръг роднини и приятели, слънце, море, пясък, музика и танци до сутринта. Без претенция, без поза, без стрес и напрежение, обясни актьорът.

Що се отнася до любовната история между Калина и Борислав – там мистерия няма. А случващото се в личен план остава точно такова - затворено в малко пространство, до което достъп имат само семействата им, както и най-близките им приятели. “Няма да изневеря на себе си и да изпадна в подробности, но ще ви кажа най-отговорно, че Вселената ни дава шансове, знаци и възможности. Въпросът е да сме достатъчно бдителни, смели и осъзнати да ги уловим”, допълни още той.

И двамата знаят както цената на славата, така и тази на спокойствието, а животът им така или иначе вече е бил под светлината на прожекторите. Ето защо няма нужда от допълнителна показност, коментира актьорът.

За съпругата си казва, че винаги е знаел, че тя ще бъде със светли очи. “Не съм я търсил такава, просто бях вътрешно убеден”.

Оказва се, че никой не сватосва умишлено Калина и Борислав, нито пък техни приятели са ги запознали случайно. На близките им дори не им минавало през ума, че комбинацията между тях е възможна. Тя обаче е налице, даже е запечатана на хартия. И там, където политиката среща актьорското майсторство, място намира и любовта. “Създадох семейство в момента, в който го почувствах. С любов и емоции, за които дори не бях подозирал, че все още съществуват. И категорично мога да заявя, че тази магия няма как нито да се изиграе, нито да се случи с търсене или по сценарий”, казва още Захариев.

Макар Калина да има немалък опит на трибуната в Народното събрание, политиката не нарушава синхрона във връзката им. Според Захариев каузите в живота изискват последователност, вяра, характер, дух и желязна дисциплина. А за да си добър политик, се налага да бъдеш смел и категоричен, да се изправяш срещу неудобните въпроси, да влизаш решително в трудните разговори и да боравиш с фактите. Съпругата ми е, на първо място, най-добрият човек, когото някога съм срещал в живота си. А добрите хора са такива и у дома, и в работата си, и с непознатите. Истински се гордея с нея. Дали от парламентарната трибуна, от телевизионния екран, или на живо, тя умее да увлича хората и да печели съмишленици, обяснява актьорът. Макар в момента Калина да не е ангажирана политически, тя напълно отговаряла на това описание. 

Калина и Борислав Захариеви на почивка.
Калина и Борислав Захариеви на почивка.

Семейство Захариеви са привърженици на политиката на личната отговорност. Що се отнася до политическата обстановка у нас, Борислав коментира така: “Твърде често, за съжаление, предпочитаме да сочим с пръст, да намираме и съдим виновниците за какво ли не, вместо да впрегнем енергията си за поне едно добро дело. Малко, но наше”.

Напоследък феновете му често го гледат на малкия екран, и по-точно в шоуто на Рачков, което се излъчваше доскоро всяка събота по Нова тв. “С Рачков всичко е възможно” наистина е невероятно предаване, което внесе глътка свежест и страхотно настроение в почивните дни. Върна ни към онези съботни вечери, в които си каним приятели на гости у дома и се забавляваме от сърце. Няма състезателен дух, няма интрига, само смях и импровизация. Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро са не само жестоки професионалисти като актьори и водещи, но и чудесни приятели, които се радвам, че имам до себе си”, допълва той. 

Борислав Захариев, Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро в “С Рачков всичко е възможно”.
Борислав Захариев, Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро в “С Рачков всичко е възможно”.

Заетост не липсва на актьора. Сред ангажиментите в тефтера му присъства подготовка за постановката “Влюбеният Шекспир” с режисьор Андрей Аврамов, в която Захариев влезе в ролята на Бен Афлек от филмовата версия. Премиерата ѝ беше на 22 декември миналата година на сцената на Сатиричния театър. Турбото участва и в пиесата “Станете, за да легна аз”, режисирана от Теди Москов. Билетите за представлението се разпродават седмици преди самия спектакъл и това е така от неговата премиера през месец март миналата година до днес, казва Борислав. И все пак в основата на “този прекрасен екип, богат театрален афиш и професионализъм” стои Калин Сърменов, за когото актьорът коментира, че не просто ръководи успешно Сатиричния театър, но и го е превърнал в най-посещаваната държавна театрална институция в страната.

Не на последно място, към портфолиото си Захариев добавя авторския си моноспектакъл “Извънземни страсти”, чието национално и международно турне започва през тази година, а една от дестинациите, които ще посети през март, е Лондон. “След близо 50 представления на пълна зала в Сатирата време е за стъпката, за която толкова много хора питаха през годините”, обясни той. 

Борислав Захариев по време на моноспектакъла си "Извънземни страсти".
Борислав Захариев по време на моноспектакъла си "Извънземни страсти".

Двамата с Калина работят и над общ проект. Семейството развива инициативата “Академия за развитие на личността и талантите”, чийто фокус на този етап е насочен към децата и подрастващите младежи на възраст от 6 до 15 години. Защото изграждането на децата ни като стойностни, силни, осъзнати и щастливи личности е кауза. Искаме да им дадем криле да мечтаят и да развиват талантите си, да провокираме уважение към културата и познаване на изкуствата. Едновременно с това да изграждаме емоционалните и социалните им умения в свят, в който на почит е дигитализацията, казва Захариев. Именно това е и самата идея на академията - да оставим емотиконите и паралелната онлайн действителност далече, поне за малко.