Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако трябва да определя най-смешното събитие на седмицата, това безспорно е извънредното заседание на парламента по вота на недоверие. Който е гледал водевила, разбира защо народът презира политиците. В него особено място зае н.п. Любен Корнезов, който накара премиера да удря с длани по банката от смях. За Корнезов имам кадрово предложение - да поеме ръководството на детско-юношеската смяна на БСП. Нали казват, че след определен брой години поведението на хората, деликатно казано, много се подмладявало.
 Премиерът Борисов се отдаде на поредните инспекции. Според него България, погледната отгоре, е в пръстени от магистрали. Да, бе, а погледната отдолу - в обръчи от фирми. Ключови думи: "Белене", Станишев, магистрали, метро, Първанов, милиони, откриваме, безобразие, бонуси.
 Като написах "бонуси", та се сетих, че разкритията около т.нар. "допълнително материално стимулиране" продължават. Като по поръчка ми попадна специално издание - притурка на областния бюджет на Источна Румелия за 1880 г. (с-то не е правописна грешка, б.а.). От него узнавам колко точно се полагат на генерал-губернатора, на неговата канцелария (разбирай нещо като политически кабинет) ведно със секретар-преводачите до разсилния. И никъде, ама ред нямаше за бонуси и участия в бордове, да речем, към Дирекцията на вътрешните дела, префектурите или дори към Високата порта. Ех, късен феодализъм, какво да го правиш.
 Ето ви фундаментална промяна. Тазгодишният военен парад на Гергьовден ще премине от изток на запад, а не както досега - от запад на изток. Знаех си аз, че пропускаме нещо основно в реформата на Българската армия, а то какво било. Причината е, че според устава командирът винаги бил отдясно на строя, което сега било невъзможно. Ама той си беше отдясно, когато имаше мавзолей и Тато приемаше парада. Кой ви е виновен, че Бъки Бомбата го събори и сега трябва да приемате строя пред стария турски конак.
 "Тигрите" от Бистрица тихо измяукаха на умряло, след като любимец 13, стожерът на отбора и министър-председател Бойко Борисов спря планираните 506 000 лева за основен ремонт на местния стадион. Ето как да си премиер понякога е вредно за околната среда и за спорта. Но пък носи червени точки и политически феър плей. Виж, с повторното обявяване на базата на НСА край Несебър за обект с национално значение Б.Б. може да си има ядове. Това си е живо одържавяване, което, помнете ми думата, ще предизвика "некои съображения" и нова лавина от дела.
 Код "оранжев" за Костов. Още 17 души от районните ръководства на партията в София напускат обидени Командира. По всичко личи, че периодът на полуразпад в партията уверено преминава към пълен разпад. Пък Стефан Краев пише по този повод във фейсбук: "Последният, ако обича, да загаси лампата."
 Много здраве на Моника (не Люински) и целия PR екип на БСП. Да основеш комитет за референдум по АЕЦ "Белене" в деня от годишнината от Чернобил, е блестящо попадение. Обаче и от ГЕРБ са едни поспаланковци…