Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиняемата Бериван Белялова  беше доведена под охрана в съдебната зала.
Обвиняемата Бериван Белялова беше доведена под охрана в съдебната зала.
  • Опитала се да извика помощ, но в паниката набрала тел. 123 вместо 112
  • Младата жена и 50-годишният Ивайло се спречкали след телефонно обаждане

“Голям проблем стана. Какво да правя сега?”, викала панически по телефона 23-годишната Бериван Белялова на приятелката си Антония Христова. В това време 50-годишният Ивайло Ангов лежал прострелян в собственото си жилище в Пловдив. И не издавал признаци на живот. Кървавото убийство стана към 18 ч на Богоявление в боксониерата на мъжа в район “Тракия”.

Нищо не предвещавало, че дружеската сбирка между младата жена и значително по-възрастния ѝ приятел ще завърши със смъртта му.

Телефонно обаждане към Бериван отприщило фаталния инцидент, твърдят разследващи. Ивайло се подразнил, че звънят на жената.

Двамата, техен общ близък на име Ангел  и приятелката на Бериван Антония Христова

още от обяд започнали с разпивка

в жилището на Ангов. Към 16,30 ч обаче Ангел напуснал купона, за да прибере жена си от работа. Тръгнала си и Антония. Останали Бериван и Ивайло, които се познавали отдавна, но младата жена твърдяла, че нямали интимни отношения.

Според други източници въпреки разликата от 27 години между тях преди време имало връзка, но след това отношенията им останали чисто приятелски.

Жената често му ходела на гости, правела му компания, докато си пийва, което той обичал. Ангов пък събирал самочувствие като мъж пред приятелите си с толкова по-млада гостенка и от време на време ѝ давал по някой лев.

Работел на борсата за плодове и зеленчуци в с. Първенец, не бил особено състоятелен. Но намирал периодично по 50 лева за Бериван.

Във фаталния ден младата жена изпила около 150 г алкохол в компанията на Ангов. В един момент тя също решила да си ходи, но мъжът настоял да остане още малко. В това време звъннал телефонът ѝ. Тя посегнала да вдигне, но Ивайло го издърпал от ръцете ѝ и го прибрал в джоба си. Започнала разправия. Тя си искала апарата, той

се ядосал и я хванал за косата. Блъснал я два пъти в стената

и я придърпал към мястото, където държал газовия си пистолет. Насочил оръжието към главата ѝ: “Сега ще те гръмна!”. И продължил да я псува.

Започнала борба. Бериван се изплашила, че той ще я застреля, и се опитала да изтръгне от ръцете му пистолета. Проехтели два изстрела с халосни патрони почти от упор и попаднали в слабините на Ивайло, засягайки жизненоважна артерия.

“Все още не е ясно с чий пръст е натиснат спусъкът за първите изстрели - с нейния или с неговия. Предстои да се направят експертизи”, заяви за “24 часа” адвокатката на Бериван Марияна Чечкова.

Блокът, в който се е разиграл скандалът с фатален край.
Блокът, в който се е разиграл скандалът с фатален край.

Рукнала много кръв, но Ивайло намерил сили и отново се насочил към младата жена. Според разследващи тя

стреляла още два пъти - към гърдите

на 50-годишния мъж.

“Халосните патрони не са безобидни, ако се стреля с тях от много близко разстояние, както е в случая”, коментира след инцидента шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

По думите на Бериван тя не е искала умишлено да го убие и много се изплашила, когато той паднал на земята. Започнала да проверява дали има пулс. Ужасена, се обадила на Антония да я пита какво да прави. Тя я посъветвала да звънне на спешния телефон.

Паникьосана, Бериван набрала 123 вместо 112. Когато се включил телефонният оператор, разбрала грешката си и въвела правилния номер.

Разследването е в самото си начало, но

защитата на Бериван твърди, че става дума за неизбежна отбрана

Въпреки тези доводи Пловдивският окръжен съд я остави в ареста, но младата жена ще направи опит да излезе на свобода пред втората инстанция днес, 17 януари.

Според разследващи в последните години Ангов пиел доста и тежал едва ли не 40 кг. Те също са на мнение, че няма подготовка за убийство и по-скоро става дума за нелепа ситуация под влиянието на алкохола.

Бериван живее в общинско жилище в “Столипиново”. Посещавала е училище до 11-и клас и говорела добър български, знаела и турски. Носела се спретнато, твърдят съседи на Ивайло.

 Съседка: Дали не са се скарали за пари?

НИКОЛА МИХАЙЛОВ

 Във фаталния ден съседката Тамара Феодорова, която живее над боксониерата на Ангов, го засякла пред блока. Той ѝ се похвалил, че е получил 500 лева от шефа си. Според комшийката по-късно Ивайло поканил на купон Бериван, още едно момиче и друг мъж. Очевидно това са били Ангел и Антония, които по-рано си тръгнали от веселбата. 

След като дошли полицаите, намерили у Бериван 100 лева. Тя обяснила, че 50 били нейни, а другите 50 взела от Ангов. Това кара Феодорова да смята, че може парите да са били мотив за фаталния инцидент. 

По думите ѝ Ангов имал син, но не говорел много за него. За майката пък изобщо не споменавал. Страдал, че останал сам, и искал да има компания. По тази причина преди време Бериван живяла в дома на Ивайло Ангов заедно със своя приятелка. “Беше ги извикал, за да му помагат. Даваше им пари да готвят”, разкри Фьодорова. Според нея той не е създавал никакви проблеми на комшиите си. 

“Във фаталния ден от жилището му се чуваше по-силна музика. Съжалявам, че не слязох. Ако бях отишла, все още щеше да е жив”, вайка се Тамара.