Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Румяна Тонева
СНИМКИ: Румяна Тонева

БСП получи третия мандат за съставяне на правителство. Точно в 10,00 часа лидерката Корнелия Нинова, Атанас Зафиров, Иван Ченчев, Кристиян Вигенин и Георги Свиленски се явиха при президента Румен Радев, за да получат мандата.

Навръх рождения си ден соцлидерката получи третия мандат. Румен Радев я посрещна с букет червени рози и пожелание към нея да бъде жива и здрава.

"След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство ви давам третия мандат. Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на правителство. Във времена на политическо противопоставяне тя запази диалога с всички, да взаимодейства еднакво добре, както със старите политически формации в българския парламент. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика ще помогне за съставяне на правителство", каза Радев на Нинова.

Благодаря за доверието. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Ще продължим да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни в този момент, отговори му Нинова. Тя почерпи държавния глава и присъстващите с бонбони "Мерси". 

Това е третият и последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена сила, след като първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи формации в Народното събрание не бяха реализирани. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

КАДЪР: БНТ
КАДЪР: БНТ